Tag Archives: -lelaki-

021110-oktober sudah berlalu


salam and hye…

menjengah penghujung semester…oktober sudah berlalu…november kian menyusul…desember bagai tidak sabar ingin ditemui…detik-detik itu terus berlalu meninggalkan aku disini..di awal sem yang lalu aku bercerita tntang aku…kebingungan kerana hati dimiliki…ntah kenapa bukan tidak pernah bercinta..malah sudah berkali aku terluka..tapi kali nih berbeza betul apa yang aku lalui…kui3x…kenapa ye???

ermmm…sbelum tu mari kita tgk  jadual exam aku…pastu korang teka aku nih kos apa erk???

081110-web design …

231110-physical chemistry

291110-coordination chemistry

011210-sociology in education…

 

gud luck to all of my frenz…n to me too…semoga kejayaan akan sentiasa mengiringi kita…

tapi sem nih aku xde mood nk wat keje..xde mood nk study…aku rasa sangat penat…rasa nak rehat…rehat lama..

hoho..tapi sem nih ade benda yg sgt menggembirakan aku adlah amik subjek fotografi…siyes banyak benda aku dapat belajar..dapat belajar pasal kamera…:)…yg selama nih aku x banyak tahu….belajar psl shutter speed..aperture,iso,lighting,rule of third..komposisi…banyak lg..best…dan baru aku taw..nak amik gambar nih bukan sekadar klik n klik n klik je…:)…banyak benda lagi sebenarnya yg aku perlu belajar….kena beli kamera sendiri baru lah best…banyak benda bleh god3k2….kui3x….

arini aku betul2 xde mood…xtaw kenapa..ati aku rasa bagai dicarik2…tapi seperti biasa…walau terluka camne pun…walau sayu camne pun…walau sakit camne pun..aku masih mampu senyum..:)..senyum untuk kebahagiaan orang lain…x salah kan…even kebahagiaan dia atas kelukaan kita…mgkin esok lusa akan tiba waktu untuk kebahagiaan kita pula…siapa tahu kan..aturan tuhan adalah yg terbaik….

walau dalam hati menangis sakit..tapi sampai bila-bila pun aku akan terus tersenyum…aku sentiasa belajar walau sebesar mana salah orang kepadaku..aku akan maafkan dan mencuba untuk melupakan kesalahan dia..kerana itu adalah yang terbaik…tidak perlu berdendam kan…aku lepaskan semuanya dalam maafku…

belajar untuk memaafkan orang itu bukan mudah..ingin mendidik hati agar lupakan salah itu tidak senang….

papepun struggle 4 the final..gud luck lenni..chaiyo’2…

Advertisements

7 Comments

Filed under -cerita kampus skudai-, -coretan hati-, -life story-

jatuh cinta pada yang tidak sudi??


amaran nombor 1

-dia berterus-terang dengan kamu bahawa dia tidak sukakan kamu…tetapi kamu tetap berdegil mengatakan yang dia hanya jual mahal…kamu teruskan angan-angan ingin bersamanya…macamamana dia ingin melamar kamu,pelamin idaman dan juga anak berapa orang…aduyaii da2 la berangan oi..orang da beritahu x nak tuh..x paham bahasa ke…buka fikiran tu luas-luas….kalau x dapat dia pun..xpe masih ramai yang menunggu…

amaran nombor 2

-kamu nampak dia bersama dengan gadis lain.kamu buat anggapan itu adiknya ataupun kawan dia ataupun sepupu dia…kamu leh plak pikir dia saja nak wat kamu jealous…hello kamu tu sapa dalam hidup dia…kamu teruskan juga usaha menggoda dia…kamu kena faham kalau dia da bersama gadis lain tu maknanya dia x nak bersama dengan kamu…tapi kamu kena ingat…kalau dia x dapat jadi pakwe kamu pun…janganlah mengada-mengada nak musnahkan hubungan orang lain plak…kalau kamu tetap ngada-ngada musnahkan hubungannya bermaksud kamu mmg x layak menjadi sahabat dia…

amaran nombor 3

-kamu berdoa siang malam supaya lelaki itu putus dengan teman wanitanya dan kapel dengan kamu..hello!!! da2 la tuh…kalau arini dia x memberi apa-apa reflect kepada kamu bermaksud kamu bukan pilihan dia…lagipun ramai lagi yang masih menunggu kamu di luar sana..buka mata kamu…rasanya lebih bagus kamu memilih orang yang tergila-gilakan kamu daripada terus mengharap pada yang tidak sudi…

amaran nombor 4

-kamu berusaha untuk mengubah segala-galanya tentang diri kamu untuk menawan si dia..kamu tahu si dia suka warna biru lalu kamu telah mengajak sahabatmu untuk shopping segala bagai berwarna biru..maka jadilah kamu maskot celcom blue..berbaloi-baloi…kamu sanggup melepak di cafe kegemaran dia walaupun kamu tidak suka makanan disitu…kamu sanggup naik bas ke kolej semata-mata nak pergi kelas bersamanya…da lah tu..lupakan aja…xpayah la kamu bersusah-susah dan wat yang terbaik  untuk si dia..sedangkan dia x pandang kamu sebelah mata pun.ntah-ntah si dia x pernah perasan pun kewujudan kamu…haha..kesian kan

amaran nombor 5

-kamu mahu tahu segala-galanya tentang si dia,apa yang dia buat,makanan apa yang dia suka…sampaikan semua kawan-kawan dia pun tahu kamu suka padanya.sampaikan hari-hari kamu mesej dia bertanya.dimana ada dia disitu ada kamu.berfikirlah skit..agak-agaklah.kalau begitu sikapmu.kamu xkan membuatkan si dia jatuh cinta padamu..tetapi boleh membuatkan si dia meluat dengan sikap terhegeh-hegeh mu itu….kadang-kadang lagi bagus kalau kamu biarkan saja lelaki bertindak…

2 Comments

Filed under -wanita-