Tag Archives: internet

021110-oktober sudah berlalu


salam and hye…

menjengah penghujung semester…oktober sudah berlalu…november kian menyusul…desember bagai tidak sabar ingin ditemui…detik-detik itu terus berlalu meninggalkan aku disini..di awal sem yang lalu aku bercerita tntang aku…kebingungan kerana hati dimiliki…ntah kenapa bukan tidak pernah bercinta..malah sudah berkali aku terluka..tapi kali nih berbeza betul apa yang aku lalui…kui3x…kenapa ye???

ermmm…sbelum tu mari kita tgk  jadual exam aku…pastu korang teka aku nih kos apa erk???

081110-web design …

231110-physical chemistry

291110-coordination chemistry

011210-sociology in education…

 

gud luck to all of my frenz…n to me too…semoga kejayaan akan sentiasa mengiringi kita…

tapi sem nih aku xde mood nk wat keje..xde mood nk study…aku rasa sangat penat…rasa nak rehat…rehat lama..

hoho..tapi sem nih ade benda yg sgt menggembirakan aku adlah amik subjek fotografi…siyes banyak benda aku dapat belajar..dapat belajar pasal kamera…:)…yg selama nih aku x banyak tahu….belajar psl shutter speed..aperture,iso,lighting,rule of third..komposisi…banyak lg..best…dan baru aku taw..nak amik gambar nih bukan sekadar klik n klik n klik je…:)…banyak benda lagi sebenarnya yg aku perlu belajar….kena beli kamera sendiri baru lah best…banyak benda bleh god3k2….kui3x….

arini aku betul2 xde mood…xtaw kenapa..ati aku rasa bagai dicarik2…tapi seperti biasa…walau terluka camne pun…walau sayu camne pun…walau sakit camne pun..aku masih mampu senyum..:)..senyum untuk kebahagiaan orang lain…x salah kan…even kebahagiaan dia atas kelukaan kita…mgkin esok lusa akan tiba waktu untuk kebahagiaan kita pula…siapa tahu kan..aturan tuhan adalah yg terbaik….

walau dalam hati menangis sakit..tapi sampai bila-bila pun aku akan terus tersenyum…aku sentiasa belajar walau sebesar mana salah orang kepadaku..aku akan maafkan dan mencuba untuk melupakan kesalahan dia..kerana itu adalah yang terbaik…tidak perlu berdendam kan…aku lepaskan semuanya dalam maafku…

belajar untuk memaafkan orang itu bukan mudah..ingin mendidik hati agar lupakan salah itu tidak senang….

papepun struggle 4 the final..gud luck lenni..chaiyo’2…

Advertisements

7 Comments

Filed under -cerita kampus skudai-, -coretan hati-, -life story-

merah putih the red warrior


jom layan gambar sekitar perlawanan semalam..thanks to my frenz  jaki dan kimi atas gmbr2 ini….check it out…tahniah the red warrior…

 

kelantan fa

penyerahan tiket...

 

gomo kelate gomo

on the way ke sbj

merah putih menyerang...

cat muka dulu cuu ngn lemey...

semangat sek kito...

penyokong trw

kimi n pokya..semangat2

meriah molek..

pahlawan merah putih menyerang..haha

ada dikir barat nah sek kito....

merah putih memenuhi stadium

wow wow wow

semangat pokya ngn kimi..

semangat

sama tema ngn bomba...

ramainyo....

 

detik2 kegemilangan...

akhirnya,,tahniah

Leave a comment

Filed under -match and mix-

aku ditinggalkan kerana internet


hoho…dalam kapeling kita seharusnya setia dan tidak boleh sesekali mencurangkan diri dalam arena ini….sekali anda curang selamanya anda akan merana….chewahhh…permulaan je tuh…xde kaitan pun tajuk curang ngn x setia nih ngn entri nih sebenarnya…semua orang pernah bercinta bukan??pernah rasa cinta…atau sesiapa yg belum pernah ada pengalaman bercinta itu pasti akan rasa selepas ini..

formula cinta itu apa:::

1-bahagia+derita=cinta

2-rindu+benci=cinta

3-memberi+menerima=cinta

4-cemburu+sayang=cinta

5-tangisan+ketawa=cinta..

dimana separuh lg hatiku...

kenapa mesti ada kombinasi yg negatif dan positif dalam cinta yer??xtaw la kenapa kerana cinta itu sendiri xselamanya bahagia..perlukan pengorbanan dan macam2…aku sendiri pun kadang2 tenggelam dalam kebahagiaan cinta dan akhirnya musnah kerana penderitaan cinta…cinta boleh buat org lemah jadi kuat,org bijak jadi bodoh,org gila jadi waras,racun jadi madu,penjara jadi istana,musibah jadi muhibah dan sebagainya..kesan daripada cinta itu rasanya cukup banyak memberi kesan pada diri setiap insan yang bercinta..ada yang sanggup tinggalkan keluarga,ada yang sanggup dibuang belajar,ada yang sanggup masuk penjara,ada yang sanggup bermacam2 sanggup semuanya kerana mabuk cinta bukan..

hehe..siapa pernah jatuh cinta??aku pernah jatuh cinta..sasau jadinya..makan nampak die,mandi nampak die,tido nampak die,mimpi pun mimpi die..kui3x..angau katakan…senyum sorang2…main msg smpai lompat2 atas katil..waa happy giler katakan..maklumlah org dilamun cinta….dpt gi dating x tgk kiri kanan..jmpa member atas mall wat  x nampak je…maklumlah ade pakwe katakan….mane nk knl member nih…makan x selera sbb rindu..kononnyer..hampeh semua tuh…semuanya khayalan semata2…angan2 yg x sudah…last2 kena tinggal..pakwe ada org lain..amik ko…time tuh la makan pun nanges,mandi pun nanges,tido pun nanges,banyak plak air mata nak nanges…hahahahaha…

semua orang ada kenangan bercinta masing2..cinta  jarak jauh,jarak dekat,cinta anta anti vs cinta islamik,cinta pelajaran dan semacam bagai cinta lagi yang wujud..cinta si pisau cukur,cinta si sugar daddy,cinta si gigolo,cinta itu dan ini..sebenarnya cinta itu luas kan…tapi arini fokus hanya kepada cinta manusia sesama manusia yer….

apa kaitan teknologi dan curang dalam cinta erk???aku pernah bercinta..2 tahun lamanya…menyemai benih cinta..ops mgkin sudah hampir ke jinjang pelamin…tapi takdir mendahului perancangan…aku tahu semua ini silapku sendiri…silap aku kerana teknologi dan internet..atau silap die kerana tidak memahaminya…aku tak tahu….sebelum die kenali aku,actually die mengenali aku melalui seorang teman…teman aku tuh rasanya sudah cukup bercerita mengenai aku..siapa aku???kaki chatting,myspace,friendster,blog,forum dan sebagainya..ramai kawan2 maya yg rasanya sudah begitu rapat…ramai kawan lelaki…kerana aku peramah…dan sebagainya…tapi aku sendiri tidak pasti kenapa die berusaha untuk memikat aku kan…konpiusing disitu….

nak x nak…berbulan2….aku x taw macam mana semuanya bermula…last2 aku terkapel ngn dier…mmg x sengaja…da lama2 sayang la kan…hehe….sebulan,2 bulan x kisah…semuanya tidak menjadi kisah lagi..sampailah tiba waktu semuanya menjadi isu..boleh x awk jgn chatting lg,sy x suka….bleh x awk jgn men internet lg…bleh x awk jgn men friendster lg…bleh x awk jgn join forum online lg….ermmm aku mencuba walaupun kdg2 aku masih buat..itu dunia aku beb…siyes itu adalah dunia aku…aku bukan jenis org yg bleh duk rumah layan tv smpai lebam,bleh duk lepak2 tgk dinding je…so cara aku adalah begini..berbual,berkongsi cerita dan bermacam2 lg dengan kawan2 di internet..this is my life..tiba2 die suruh aku ubah…buang semua cerita internet dlm idup aku….asal cakap online je psti die pk aku ngah chat ngn lelaki lain…asal cakap online je,pasti aku tgh brsyg2 dgn lelaki lain…huh!!!!

sehari dua ari,,,aku xkisah…tp bile da sampai tahap hilang percaya tuh rasanya ermm…aku x mampu…kenapa die x pernah paham dunia aku..kenapa dulu dia beria2 nk pikat aku jadi awek die…sedangkan die da taw life aku camne….bkn lepas knl die aku knl bnda nih..die kenal aku dgn bnda nih….kenapa die nk kait2kan dan jadikan isu pasal benda nih….smpai minta password email,friendster…x cukup lg ke henset nih awk check ari2…nak check dlm ym dan friendster plak…apa lu ingt wa nih jahat sangat ke bro….smpai wa nk kena curang ngn bdk ntah mana2 dlm alam maya tuh…agak2 la…

aritu masuk dlm paper kan..pasal seorang isteri curang sebab main facebook…benda tu mmg ada..bukannyer x ade..mmg ada kes isteri/suami curang men internet…ye lah dlm ym berabuk ayat pompuan..bini kat umah x taw pe cite…aku sendiri pun pernah di ayat oleh suami org..sume dlm ym/forum online..no wonder la -x- aku tuh bmbang aku curang..tp x agak2 smpaikan ilang percayanya kan…

internet ini terlalu meluas…bukan sekadar chatting je,bukan forum online,shopping online,fb,ms,fs,twiter or whatever lg..tp kadang2 aku habiskan 1/3 ari aku baca blog2 menarik..kadang2 banyak info leh dpt dr blog2 nih…psl it,pemakaian,islam dan sebagainya…so x semestinya kaki internet cam aku nih lau ada pakwe mmg curang dlm internet..ermmmm…byk lagi benda nak wat dr duk curang x tentu hala..baik aku layan blog  khai…baik aku shopping kat baju muslimah…baik aku cari maklumat kat google….dari aku duk curang dlm ym…

x best lgsung frust...

kepada mereka2 yg punya awek/pakwe kaki internet,,,,siasat la dulu..tp jgn smpai tahap cemburu lu wat awek/pakwe lu rimas smpai ilang percaya,rosak hubungan…sedangkan benda xde paper…lu je lebey…ermmmm…macam2 hal la….

2 Comments

Filed under cinta is ♥