Tag Archives: blog

jenis makanan yang akan korang pilih…


salam n hye all..

x sedar sebenarnya da hampir 2.30 pagi tapi mata masih lg x mengantuk…so mengarang sesuatu la dulu..ahaksss.

arini aku nk citer pasal jenis makanan yang akan korang pilih kalau korang kuar hang out…

korang suka pilih makan kfc???cpt,kenyang n mudah…..

 

"kfc" from syarkycrunchy.blogspot.com

atau lebih suka makan mc’d je…ahakss kalau bagi aku plak..ayam mc’d la yg paling best nk compare ngn kfc…more spicy…ahakss

mc' d

ayam goreng kegemaran saya

atau korang adalah penggemar pizza???

 

 

atau…korang adalah penggemar kek???makan secret recipe adalah pilihan korang??

 

chocolate banana

atau…korang adalah peminat marry brown…ayam dia pun best jugak…atau leh makan nasi lemak…

nasi lemak marry brown

ayam goreng marry brown

atau…korang lebih suka western food lalu singgap menjamu selera di mama chops papa grill…

 

 

atau…korang nih jenis orang yang memang suka masakan melayu…seperti tomyam,ikan siakap masak 3 rasa,udang celup tepung bersama nasi putih…best juga tuh….hehe

 

thailand taste

 

atau…korang jenis simple je…makan masakan panas kat kedai-kedai mamak atau melayu…haha

 

nasi goreng berapi...

 

atau….kalau kat bumi skudai nih ayam penyet begitu popular di kalangan mahasiswa2 bumi skudai…ahakss..bleh  jugak makan ayam penyet kan….ahaksss

 

ayam penyet pica from wanmus.com

 

atau…korang penggemar sea food..maka steamboat menjadi pilihan…best juga nih..panas-panas..fuihhh…

 

steamboat

 

atau…….

 

korang tentukan sendiri la korang suka makan apa kan kalau kuar hang out dengan pakwe,awek,kawan-kawan,family…hehehe

Advertisements

12 Comments

Filed under -match and mix-

aku ditinggalkan kerana internet


hoho…dalam kapeling kita seharusnya setia dan tidak boleh sesekali mencurangkan diri dalam arena ini….sekali anda curang selamanya anda akan merana….chewahhh…permulaan je tuh…xde kaitan pun tajuk curang ngn x setia nih ngn entri nih sebenarnya…semua orang pernah bercinta bukan??pernah rasa cinta…atau sesiapa yg belum pernah ada pengalaman bercinta itu pasti akan rasa selepas ini..

formula cinta itu apa:::

1-bahagia+derita=cinta

2-rindu+benci=cinta

3-memberi+menerima=cinta

4-cemburu+sayang=cinta

5-tangisan+ketawa=cinta..

dimana separuh lg hatiku...

kenapa mesti ada kombinasi yg negatif dan positif dalam cinta yer??xtaw la kenapa kerana cinta itu sendiri xselamanya bahagia..perlukan pengorbanan dan macam2…aku sendiri pun kadang2 tenggelam dalam kebahagiaan cinta dan akhirnya musnah kerana penderitaan cinta…cinta boleh buat org lemah jadi kuat,org bijak jadi bodoh,org gila jadi waras,racun jadi madu,penjara jadi istana,musibah jadi muhibah dan sebagainya..kesan daripada cinta itu rasanya cukup banyak memberi kesan pada diri setiap insan yang bercinta..ada yang sanggup tinggalkan keluarga,ada yang sanggup dibuang belajar,ada yang sanggup masuk penjara,ada yang sanggup bermacam2 sanggup semuanya kerana mabuk cinta bukan..

hehe..siapa pernah jatuh cinta??aku pernah jatuh cinta..sasau jadinya..makan nampak die,mandi nampak die,tido nampak die,mimpi pun mimpi die..kui3x..angau katakan…senyum sorang2…main msg smpai lompat2 atas katil..waa happy giler katakan..maklumlah org dilamun cinta….dpt gi dating x tgk kiri kanan..jmpa member atas mall wat  x nampak je…maklumlah ade pakwe katakan….mane nk knl member nih…makan x selera sbb rindu..kononnyer..hampeh semua tuh…semuanya khayalan semata2…angan2 yg x sudah…last2 kena tinggal..pakwe ada org lain..amik ko…time tuh la makan pun nanges,mandi pun nanges,tido pun nanges,banyak plak air mata nak nanges…hahahahaha…

semua orang ada kenangan bercinta masing2..cinta  jarak jauh,jarak dekat,cinta anta anti vs cinta islamik,cinta pelajaran dan semacam bagai cinta lagi yang wujud..cinta si pisau cukur,cinta si sugar daddy,cinta si gigolo,cinta itu dan ini..sebenarnya cinta itu luas kan…tapi arini fokus hanya kepada cinta manusia sesama manusia yer….

apa kaitan teknologi dan curang dalam cinta erk???aku pernah bercinta..2 tahun lamanya…menyemai benih cinta..ops mgkin sudah hampir ke jinjang pelamin…tapi takdir mendahului perancangan…aku tahu semua ini silapku sendiri…silap aku kerana teknologi dan internet..atau silap die kerana tidak memahaminya…aku tak tahu….sebelum die kenali aku,actually die mengenali aku melalui seorang teman…teman aku tuh rasanya sudah cukup bercerita mengenai aku..siapa aku???kaki chatting,myspace,friendster,blog,forum dan sebagainya..ramai kawan2 maya yg rasanya sudah begitu rapat…ramai kawan lelaki…kerana aku peramah…dan sebagainya…tapi aku sendiri tidak pasti kenapa die berusaha untuk memikat aku kan…konpiusing disitu….

nak x nak…berbulan2….aku x taw macam mana semuanya bermula…last2 aku terkapel ngn dier…mmg x sengaja…da lama2 sayang la kan…hehe….sebulan,2 bulan x kisah…semuanya tidak menjadi kisah lagi..sampailah tiba waktu semuanya menjadi isu..boleh x awk jgn chatting lg,sy x suka….bleh x awk jgn men internet lg…bleh x awk jgn men friendster lg…bleh x awk jgn join forum online lg….ermmm aku mencuba walaupun kdg2 aku masih buat..itu dunia aku beb…siyes itu adalah dunia aku…aku bukan jenis org yg bleh duk rumah layan tv smpai lebam,bleh duk lepak2 tgk dinding je…so cara aku adalah begini..berbual,berkongsi cerita dan bermacam2 lg dengan kawan2 di internet..this is my life..tiba2 die suruh aku ubah…buang semua cerita internet dlm idup aku….asal cakap online je psti die pk aku ngah chat ngn lelaki lain…asal cakap online je,pasti aku tgh brsyg2 dgn lelaki lain…huh!!!!

sehari dua ari,,,aku xkisah…tp bile da sampai tahap hilang percaya tuh rasanya ermm…aku x mampu…kenapa die x pernah paham dunia aku..kenapa dulu dia beria2 nk pikat aku jadi awek die…sedangkan die da taw life aku camne….bkn lepas knl die aku knl bnda nih..die kenal aku dgn bnda nih….kenapa die nk kait2kan dan jadikan isu pasal benda nih….smpai minta password email,friendster…x cukup lg ke henset nih awk check ari2…nak check dlm ym dan friendster plak…apa lu ingt wa nih jahat sangat ke bro….smpai wa nk kena curang ngn bdk ntah mana2 dlm alam maya tuh…agak2 la…

aritu masuk dlm paper kan..pasal seorang isteri curang sebab main facebook…benda tu mmg ada..bukannyer x ade..mmg ada kes isteri/suami curang men internet…ye lah dlm ym berabuk ayat pompuan..bini kat umah x taw pe cite…aku sendiri pun pernah di ayat oleh suami org..sume dlm ym/forum online..no wonder la -x- aku tuh bmbang aku curang..tp x agak2 smpaikan ilang percayanya kan…

internet ini terlalu meluas…bukan sekadar chatting je,bukan forum online,shopping online,fb,ms,fs,twiter or whatever lg..tp kadang2 aku habiskan 1/3 ari aku baca blog2 menarik..kadang2 banyak info leh dpt dr blog2 nih…psl it,pemakaian,islam dan sebagainya…so x semestinya kaki internet cam aku nih lau ada pakwe mmg curang dlm internet..ermmmm…byk lagi benda nak wat dr duk curang x tentu hala..baik aku layan blog  khai…baik aku shopping kat baju muslimah…baik aku cari maklumat kat google….dari aku duk curang dlm ym…

x best lgsung frust...

kepada mereka2 yg punya awek/pakwe kaki internet,,,,siasat la dulu..tp jgn smpai tahap cemburu lu wat awek/pakwe lu rimas smpai ilang percaya,rosak hubungan…sedangkan benda xde paper…lu je lebey…ermmmm…macam2 hal la….

2 Comments

Filed under cinta is ♥

cerita cinta aku


cinta???ada apa dengan cinta??hebatnye kuasa cinta…taj mahal terbina kerana cinta…cinta majnun pada laila..cinta romeo pada juliet…cinta pada illahi..cinta pade ibu bapa..cinta pd shbt2…cinta pd saudara…hebat betul kuasa cinta sampaikan ade yg lari kemana sj bersama yg dicinta…uhuhuhuhu…besarkah pengorbanan yg harus dilakukan hanye krn cinta???

aku cintakan kamu..sungguh..kdg2 aku keliru prasaan apakah ini..sayang,cinta @rindu???kdg2 aku terlupa adanya kamu dlm hidupku..tp betul aku cintakan kamu…aku punya ramai kawan..tp mrk hanya kawan..sukarkah utk kamo fahami erti kawan itu dlm hidupku…mrk hanya kawan…kawan yg sama2 berjuang utk meneruskan kehidupan..kawan tmpat berkongsi cerita dan pengalaman..aku bukan hanye milikmu…aku milik kwan2ku..aku milik ibubapaku..milik illahi…

aku hanya ingin berkawan,bercerita,berkongsi kerana walaupun aku ada kamu…aku juga inginkan teman..salahkah aku berkawan???aku tdk mendambakan apa yang lebih dr mereka..aku hanya ingin berkawan…kawan suka kawan duka…sukarkah utk kamu fahaminye??

kerana kita berbeza???bagimu kamu sggup berubah krn aku yg kau cinta….lalu kau juga berharap aku akn melakukan benda yg sama…tp aku bukan begitu..aku berharap kamu akan menerima aku seadanya aku..sbagaimana aku menerima kamu seadanya kamu tnpa ade skit pun prasaan ingn merubah kamu mnjadi lelaki impianku….krn kamu adalah kamu…aku x penah ingin merubah kamu mnjadi insan lain..merubah kamu mnjadi yg lain..kelebihanmu dan kekuranganmu itulah kamu….

fahamilah aku..aku hanya ingin berkawan…kerana aku suka berkawan…maafkan aku andai hubungan sbg kawan aku dgn mrk2 menyebabkan kamu sakit…sakit diperlakukan begitu…sakit krn aku tdk spt yg kamu harapkan itu…

maafkan aku..cuma satu aku ingin ucapkan disini..aku hanya ingin kamu…

1 Comment

Filed under cinta is ♥