Category Archives: -cerita kampus skudai-

cerita di bumi johor….

110111-dunia baru di tahun baru


entry pertama aku di tahun baru…masuk sem baru aku sedikit sibuk dengan dunia-dunia pelajaran yg sangat menghimpit aku..xtaw camne nak wat…banyak benda yg perlu diselesaikan..dan kadangkala menyebabkan aku pening seketika…ahaks…

banyak benda nak diceritakan sebenarnya sempena tahun baru 2011 nih…tapi semuanya bagaikan terkunci rapat dan rapi apabila salah satu azam aku di tahun baru adalah untuk menyimpan cerita hidupku hanya untuk diriku…xmo kongsi-kongsi ngan orang..pelik kan???kawkakwkawa..abis tu nk share apa dlm blog yg semakin sepi nih..sepi n sunyi seperti aku juga…hehehe..sunyi ke …

semalam sebenarnya masih lagi menjadi igauan mimpi untuk aku..bagai hidup di dalam mimpi fantasi..keindahan yg ada bagaikan sebuah cerita dongeng yg x wujud….bahagia yg menjengah seseolah tipudaya semuanya…haha..itulah dunia…tertipu dan terpedaya dengan keindahan sementara…aku hanya manusia biasa..yg terleka dalam mencari sebuah nilai cinta…lalu tersadur rebah di persimpangan derita….kata orang langkah harus diteruskan bukan …ye langkah harus diteruskan walau pincang…

semoga 2011 memberikan aku seribu kemanisan hidup disamping menghadapi cabaran-cabaran kehidupan yang semakin mencabar…projek yang tertangguh..ntah la..aku pun x taw dimana hilangnya seorang aku…aku sndiri bagai tidak kenal siapa diriku….

hujung minggu nih nak g langkawi..so malam nih aku sibuk search pasal langkawi…tempat-tempat menarik….bayaran tiket masuk…tempat shopping…dan pelbagai lagi…sungguh indah dunia ini…melancong di saat-saat ketiadaan duit..kawkakwak..mmg siyes kena bajet gilak la…

okies la nk sambung search pasal langkawi….

peta pulau langkawi

4 Comments

Filed under -cerita kampus skudai-

aidiladha di bumi skudai..


salam n hye all…

selamat hari raya aidiladha….maafkan aku andai ada salah dan silap selama kita  kenal nih..n aku da maafkan semua salah silap orang…ahaks…

semalam aku begitu excited nak gi semayang raya kat msjid..pastu tetiba teman baik aku mengunjungi aku…lalu terbaringla aku di katil…ingatkan nak g jamuan raya rupa-rupanya tidak dijemput….ahakss berganda sedih aku di hari raya yang mulia nih…dah la x balik kampung…bajet nak raya kat perantauan…hoho..sadis tul…ahakss….

arini aku menjamu selera kat jusco…ye dihari raya yg mulia ini…makan kat rasamas kat jusco…hoho…order ayam pepper knon pedas tp x pedas pun….ermmm…tp xpe lah da lapar gile dr pagi x makan pape…so makan je lah sampai licin…ahaks….malam plak baru la leh rasa makan daging korban apabila ada kawan bawa utk kitorang nih skit..bestnye…hoho….

so tgh hari tu aku lebih menumpukan perhatian kepada kimia fizik yg bakal dihadapi 23.11.2010 nih….melihat-lihat formula-formula yang berlambak itu..lalu cuba dikaitkan dalam kehidupan seharian aku sendiri…arghhh betapa complicated nye nk derive satu formula…dari  a sampai ke b…kemudian gantikan…masukkan formula sebelum itu..kemudian susun…kemudian itu dan ini…ermmm…panjang aturan dia…untuk dptkan formula itu…..mcm idup kita…ada duka..ada suka..ada aturan dia sendiri…kalau terlari dari jalannya pasti kita da sesat…jauh dr landasan yg sepatutnya..maka jalan akhir itu pasti tidak ditemui…atau kita sebenarnya sudah tersilap percaturan….

 

kolej kesayanganku...

petang tu aku menghabiskan waktu..bersenang lenang dengan membaca novel hadirmu takdirku by alina haizar…quite best….namun x lari dr teman novel2 lain..lelaki kaya syarikat besar…hensem,cantik kacak menjadi pujaan….haha…novel masih lagi sebuah novel…ia ttp sebual cerita yg boleh ditetapkan penghujungnya..hidup kita bukan mcm novel…kerana ada takdir yg akan mendahului perancangan….

 

novel hari ini....

sambil2 baca novel tu aku menikmati sushi kegemaran aku iaitu salmon salad n chuka idako…

 

chuka idako...

salmon salad

malam plak aku mengadap laptop sambil berchatting….ahakss…nih aku duk bilik kawan aku….

 

my baby..

1 Comment

Filed under -cerita kampus skudai-

mee segera,maggi dan kami


salam n hye all..

 

arini kebanyakan kawan-kawan aku dibumi skudai nih da selamat sampai kampung..bercuti sempena raya haji…wah lama betul bercuti nampaknya…ahaks….tapi aku masih lg disini…dibumi skudai tercinta…x balik raya tahun nih…hehe…

biasalah bila da duk x brape nak ramai nih..nak  kuar g makan pun malas….ahaks…tambah2 plak musim ujan nih..hehe…

nak study pun..terasa aura kemalasan + cuti-cuti tuh masih lagi sebati dengan diri…hoho…

ramai orang kata maggi@ mee segera ini x elok untuk kesihatan….mmg banyak fakta-fakta tentang semua ini…hoho..tapi manusia nih mmg degil malah nak jugak kuarkan pendapat dia sndiri…ala makan sekali sekala je pun bukan hari-hari….maggi nih mknn cpt n kenyang…simple n mudah disediakan…..ahakss…

kari berapi-rapi tapi xpedas pun..

maggi adabi...

 

Selain daripada maggi cup perasa kari ayam yang selalu ku beli di minimart bawah blok aku….aku juga selalu makan maggi kari ayam adabi…ahaks….maggi lain aku x brape nk boleh makan lew…kalau maggi tomyam aku suka maggi ruski..mmg power la…

tapi sebenarnya aku ade cerita sendiri tntang maggi nih….sehinggakan aku mmg x boleh makan maggi kari laksa…

alkisahnye pada thn 2007…time tu bulan puasa…aku dan kawan aku…x brape nk ada duit la…x brape ada ke???ops sebenarnya mmg xde duit lgsung time tu..kitorang pun tgk la stok2 makanan yg ada…sekali ada sardin + maggi asam laksa…lalu kami pun memasak untuk berbuka puasa….mula2 makan aku dah rasa lain macam je ngn tekak…tp disebabkan itu je makanan yg ada..kitorang pun makan je lah…siap2 makan dlm 5mnit camtu….aku da start loya….akhirnya muntah balik apa yang dimakan…hoho…

betapa x bestnya maggi asamlaksa+ sardin…cam hampeh..hoho..

 

apa maggi pilihan anda???

9 Comments

Filed under -cerita kampus skudai-

sushi dan kami…


salam n hye all..

arini aku berjalan-jalan…kerana semua teringin nk makan sushi…so selepas zohor kitorang gi jj makan sushi..best nyer….

pastu makan laksa johor..tp taibah,azrin n fetty makan laksa penang….

 

my peberet..

 

taibah's sushi

azrin's sushi

fetty's sushi

6 Comments

Filed under -cerita kampus skudai-

sepetang bersama nikon..


salam n hye all…

dalam menyiapkan assignment yg hampir menjengah due date…aku sesaja menghabiskan masa berfoya-foya bersama teman-teman dalam sesi fotografi gedik2 kami di tasik utm,skudai….check it out…our pica…from the beginner….

11 Comments

Filed under -cerita kampus skudai-

021110-oktober sudah berlalu


salam and hye…

menjengah penghujung semester…oktober sudah berlalu…november kian menyusul…desember bagai tidak sabar ingin ditemui…detik-detik itu terus berlalu meninggalkan aku disini..di awal sem yang lalu aku bercerita tntang aku…kebingungan kerana hati dimiliki…ntah kenapa bukan tidak pernah bercinta..malah sudah berkali aku terluka..tapi kali nih berbeza betul apa yang aku lalui…kui3x…kenapa ye???

ermmm…sbelum tu mari kita tgk  jadual exam aku…pastu korang teka aku nih kos apa erk???

081110-web design …

231110-physical chemistry

291110-coordination chemistry

011210-sociology in education…

 

gud luck to all of my frenz…n to me too…semoga kejayaan akan sentiasa mengiringi kita…

tapi sem nih aku xde mood nk wat keje..xde mood nk study…aku rasa sangat penat…rasa nak rehat…rehat lama..

hoho..tapi sem nih ade benda yg sgt menggembirakan aku adlah amik subjek fotografi…siyes banyak benda aku dapat belajar..dapat belajar pasal kamera…:)…yg selama nih aku x banyak tahu….belajar psl shutter speed..aperture,iso,lighting,rule of third..komposisi…banyak lg..best…dan baru aku taw..nak amik gambar nih bukan sekadar klik n klik n klik je…:)…banyak benda lagi sebenarnya yg aku perlu belajar….kena beli kamera sendiri baru lah best…banyak benda bleh god3k2….kui3x….

arini aku betul2 xde mood…xtaw kenapa..ati aku rasa bagai dicarik2…tapi seperti biasa…walau terluka camne pun…walau sayu camne pun…walau sakit camne pun..aku masih mampu senyum..:)..senyum untuk kebahagiaan orang lain…x salah kan…even kebahagiaan dia atas kelukaan kita…mgkin esok lusa akan tiba waktu untuk kebahagiaan kita pula…siapa tahu kan..aturan tuhan adalah yg terbaik….

walau dalam hati menangis sakit..tapi sampai bila-bila pun aku akan terus tersenyum…aku sentiasa belajar walau sebesar mana salah orang kepadaku..aku akan maafkan dan mencuba untuk melupakan kesalahan dia..kerana itu adalah yang terbaik…tidak perlu berdendam kan…aku lepaskan semuanya dalam maafku…

belajar untuk memaafkan orang itu bukan mudah..ingin mendidik hati agar lupakan salah itu tidak senang….

papepun struggle 4 the final..gud luck lenni..chaiyo’2…

7 Comments

Filed under -cerita kampus skudai-, -coretan hati-, -life story-

selamat hari lahir -TPC-


salam n hye all…

arini tanggal 19.10.2010…besday si comel taibah yang kini berusia 22tahun…tapi manjanya mengalahkan budak berusia 2tahun…kui3x.happy besday taibah..asal tiba tarikh hari lahir semua orang sibuk mengucapkan selamat hari lahir…adakah insan yang terfikir untuk mengucapkan terima kasih kepada si ibu kerana pernah melahirkan???

selama ini,mama adalah orang yg tidak pernah melupakan besday aku…kawan-kawan yg ucap di dalam facebook,msg..tp setiap tahun walau tanpa sambutan dan hadiah…mama sentiasa menghadiahkan ucapan selamat hari lahir buat aku..thanks mama…seperti kata seorang pensyarah tu…setiap kali hari lahir ank-ank dia..dia akan dapat hadiah..kerana ank2 dia berterima kasih kerana pernah bersabung nyawa melahirkan mereka puluhan tahun dulu…terima kasih ibu….

arini besday parti kat pizza hut taman universiti…buat si comel taibah…meraikan besday selama kitorang 4thun disini..hoho..thanks to all spk’s frenz…jom layan pica sepanjang besday parti…

 

beli kek...

kek tpc

happy besday taibah

 

best!!!

apple twist

sedap...

 

thanks to all…walaupun rancangan ini hampir2 kantoi…tapi berjaya juga akhirnya…ahaks….

32 Comments

Filed under -cerita kampus skudai-