prezi.com


assalamualaikum…n salam sejahtera utk all of u…

rasanya da ramai yg guna n da ramai yg tahu..pasal prezi.com right??? alaf baru slide presentation..dengan kreativiti sndiri boleh membuatkan anda nampak sangat kreatif …dengan menggunakan prezi.com untuk menyediakn slide presentation untuk present kerja kerja mungkin atau present assignment utk student2…n so on la…

so let’s check what is prezi … so u can just take a look on their website on prezi

nape toru kate prezi nih best…sebab prezi nih beza la skit dr powerpoint yang korang selalu guna tu…sebab dia leh pusing-pusing….leh zoom…dr sebesar kuman ke sebesar gajah…process dia x linear…leh link ikut suka hati kreativiti korang…..

kepada students atau workers yang nk wat preparation utk korang nye paperwork n then rasa nak cuba kelainan skit…sila2 singgah di prezi …tgk-tgk..tinjau2…try2…n then apalagi guna2….kui3x…..

esok presentation kitorang untuk mengajar formation of ion…kitorang try gunakan kelainan apabila kitorang guna prezi untuk wat slide…kasi spin students punya kepala..kui3x…biar dorang bukak mata skit…biasalah students kan….asyik mengantuk je dalam kelas..malam-malam bzz men fb lew….sibuk duk berdisko dansa di ruangan fb nih….pastu gi skolah mula nk landing x memasal…mmg habis la…

so apalagi…sebagai guru yang berhemah lg kreatif ( cheh bajet x leh blah )….gunakan pendekatan lain utk menarik minat pelajar…so choose prezi as the way to prepare presentation slide….see u tomorrow my students….hope u will give full of co-operation …..

Leave a comment

Filed under -life story-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s