langkawi part II


ari kedua di langkawi…kitorang pagi-pagi lagi bersiap untuk island hoping…ahakss…dalam kul 8 camtu..aku baru je kuar nk g beli roti skali tgk kawan ngah hidupkan kereta..nk gi makan..apalagi join ar dia p makan….

wow!!! terkejut aku tgk harga makanan dia…kat jb nih haram nak ada harga makanan camtu…

ss=nasi+sambal sotong dan gi=nasi gulai ikan dan air tea o suam dan air neslo dan telur rebus sebij =rm 5.70…wow wow wow..i love langkawi damn much..siyes..i like..i love..everything lew…kui3x…murah gilerrrrr wa cakap lu….aku baru nk ulur duit 50..terus tarik balik….ahaksss…

pastu kitorang gerak ke underwater world..jmpa agen kat situ n then gerak g jeti…..

tempat pertama adalah tasik dayang bunting…kedua adalah g tgk ikan..hehe..ketiga adalah pulau beras basah..ketiga adalah pulau singa…gi tgk helang…ahakss….5jam atas bot….dah la on the way nk balik jeti tu bot kitorang abis minyak…so duk la di tgh lautan tu tunggu minyak sampai..ahaks…nasib baik x mabuk der….

 

island hoping

 

otw....

tasik dayang bunting

selamat datang...

semua orang ngah semangat..

ramainya orang...

kita tengok penyu!!

pantai beras basah...

balik dari island hoping tu kitorang mandi-mandi n bersiap g makan…tgh hari tu makan kat pekan kuah…n then gerak pergi makam mahsuri kejap…pastu gerak g beras terbakar…kat beras terbakar tu beli kain,minyak gamat,baju..cenderahati..kui3x…best jugak shopping kat sini..kena pandai tawar menawar la..ahakss…n then pulang mandi manda di pantai….

 

bbq

malam tu kitorang wat bbq..hoho…tp kena marah plak ngn guard kat situ..kitorang x taw pun kata nak wat bbq kena sewa tempat n alatan tu rm50..wow!!!!….kena maroh lew…tp x spoil pun kitorang …ahakss…lepas bbq dlm kul 2 pg aku drive g pekan kuah..isi minyak keta rm10…pastu terus ke tnjung rhu…sampai tnjung rhu..pusing2..patutla nama tnjung rhu..banyak pokok rhu rupanya..tapi xleh nk amik gmbr la…sebab aku g sana kul 3 pagi..kawkakwakwka..ahakss..balik ke resort  n then tido…berakhirnya hari keduaku…..

Leave a comment

Filed under -cerita dunia maya-, cuti-cuti malaysia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s