ada apa dengan raya ke-3…


hari ini raya ke-3..pagi2 lagi aku bangun….coz arini merupakan majlis pertunangan sepupu aku…bestnye…aku pun sibuk skali…bertmbah dengan demam yg  x jadi sebab raya ke-2 aku tido start dr 7 mlm smpai kul 10.32…n then sambung blk tido sejam selepas itu smpai pagi..bestnye tido..ahakss…smbung cite raya ke -3….

kul 3 ptg slamat sudah…spupu kesayanganku disarungkan cincin kejari tanda tunangan orang..bestnye..hehehehehe…after that aku nk gi gathering kat melawi…harap nk gi ngn kawan..tp something wrong happen….so aku takut nk btaw my father yg aku nk gi gath guna keta dia…tmbah plak dgr my dad duk bncang ngn adik2 die yg pagi raya ke-4 dorang nk gi kebun sama2….

aku blk umah baring2…x taw nk wat cmne..pusing kiri pusing kanan…pastu tiba2 kawan call..so aku pun gi open house umah kawan…die wat satay…tp yang menariknya..satay kena cucuk sndiri…bakar sndiri dan makan 4 sure la sendiri…ahakss….so kitorang beramai2…cucuk satay..beramai2 bakar satay…n beramai2 makan satay..thanks suzana…

balik dr umah suzana..lebih kurang kul 9 malam  time tuh..baru aku siap2 nk gi gath kat melawi plak…maka drive la aku..

kok lanas-melor-aril-jelawat-melawi…..smpai2 je seperti biasa..segan-segan…ahakss…aku gi salam2 ngn sume perempuan2 yg ada kat situ…n then mmg segan la…tp aku puas hati sbb dapat jumpa ramai org..yg selama nih duk kenal dlm internet je…thanks kawan-kawan..

aku taw penganjur???ade penganjur ker???sponsor…ye terima kasih kepada kawan-kawan yg sudi sponsor untuk gathering kali ini….aku taw dorang telah buat yg terbaik….tp aku sakit ati sangat2 apabila dgr ade yg x puas hati…

ermm…aku x sponsor..n then x jgak sibuk dgn persiapan2 utk gath tuh…tapi ade orang yg terpksa susah pyh utk gath tuh….sibuk menguruskan psl gath tuh dr pagi raya ke-3 lg…ermm..aku menghargai jasa baik kawan-kawan…

smpai je mlm tu mmg aku da agak..ramainye org…n then aku g salam2..gi tegur2 org yg aku kenal n x kenal..memperkenalkan diri..aku bawak kawan…mula2 sibuk kenal2 org..borak2 skit..borak2 banyak..n then bagi kawan aku makan…n then tegur2 orang..actually aku x makan pun…xkisah..n xde org pun nk lyn n tanya..da makan ke???da makan ke??ade tmpat duduk x???cukup makan x???n so on…xde orang pun jemput aku makan…xde org pun nk ajak aku borak..xde orang pun nk sibuk2 ajak aku amik gmbr…

tapi skit pun aku x kisah…siyes…tp aku rasa happy gile malam tu sbb leh jmpa semua kawan2 dlm room…

tips kalu gi pat ramai::::

1-org x tegur kita…salah ke kita tegur orang???

2-org x ajak kita makan…salah ke layan diri makan sendiri???

3-org x ajak kita amik gmbr???salah ke kita yg ajak org??

4-org x salam kita???salah ke kalau kita yg g salam ngn orang???

timbul ke istilah wat muka tebal org x layan…kita terhegeh2…bagi aku tidak….kerana kita semua kan kawan…walau dari dunia maya….tp di realiti pun kita kawan..kalau dalam room kita boleh bergurau senda..nape x di luar kita juga begitu???

kalau rasa x dilayan..layan diri sndiri..xleh salahkan jusuh,kaksheila,kakna,pakcuu…dorang sudah sgt penat utk uruskan mcm2 benda….korang datang malam tu…n then nk layanan first class…korang bleh blah….siyesly aku cakap..kalau korang dtg nk harap org layan korang mcm korang pnting sgt..x dtg pun xpe…semua org sama je malam tu..kita semua satu aras je..semua kawan..tiada istilah otai..tiada room 1,room 3,org lama,org baru..da biasa atau x….

jgn menyukarkan benda yg simple…dah la dtg malam…pastu nk komen lebih2…skadar datang je pun…x datang pun xpe..huh!!..org lain lg penat nk urus itu ini….nk layan itu ini..mcm2 ..please la..da besar kan..jgn nk jadi budak kecik..fiqah yg kecik tuh pun pndai layan diri….

best jugak lepak tepi pantai smbil tgk bintang..baring atas pasir smpai tertido..hahahaha..bgn kul 5 pg gi bakar udang n makan reramai…kah3x…sowie sbb berlagak xmo bakar udang utk orang lain..hahahhaha…xde pun org ajak makan udang…tp sendiri bakar n sndiri makan..layan diri je..xde pun org ajak tido dlm chalet..tp sndiri naik n tido……kah3x…..kerana aku taw semua org da penat…semua org cuba lakukan yg terbaik…semua org sudah lakukan yg terbaik….

terkilan kalau ade kawan2 yg terasa mereka terabai malam tu…sorry sgt2….papepun kita tetap kawan…bagi aku malam tu adalah the best..sbb leh knl sume org..apatah lg dpt jumpa “dia”…n then terima kasih again utk semua kawan2….thanks a lot….

p/s::pica will be update later….

2 Comments

Filed under -match and mix-

2 responses to “ada apa dengan raya ke-3…

  1. ais putih

    tak pernah ikut gath2 kenalan maya ni..tp ku rasa..aku pasti keseganan..hiks..:P

  2. uikss…keseganan…

    saya slalu join gath ngn budak2 yahoo mesenger…mmg best..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s