nobody’s perfect…


salam all…petang nih petang terakhir bersama family before aku kembali pergi menyambung perjuangan…di selatan tanah air…masih tinggal sikit je lagi..1/4 je lg sisa perjuangan yg harus aku abiskan….sungguh aku terasa agak gentar …kerana aku hanya manusia biasa….

actually aku menulis..tingin nk menulis sesuatu yg jauh dr lubuk hatiku..sebenarnya tentang diri sendiri…dan juga insan disekeliling aku..pernah orang kata…kalau kita sakit hati ngan orang..tulislah ia di pasir agar ia akan hilang dibawa angin..tp kalau kita menghargai kebaikan orang..ukirlah dibatu agar ia kekal selamanya…

sama jugak seperti…lihatlah kebaikan orang lain…dan lihatlah keburukan diri sendiri…aku hanya manusia biasa…yang kadang2 tersungkur kerana kekhilafan sndiri..xde lah baik sangat kan…smpai kan x pernah merungut..xpernah x puas hati..xpernah marah..itu bukan aku…cuma aku masih bertahan arini untuk still ke sana..senyum disana kerana aku berpegang pada lihatlah keburukan diri sendiri dan lihatlah kebaikan orang lain…aku masih berkawan dengan manusia yg banyak wat sakit hati aku pun kerana itu lah….sesiapa pun akan sakit hati..akan merasakan nak marah kalau diri dipersendakan…

aku bukanlah bodoh sangat sampaikan apabila orang mengata aku…melupakan aku…aku masih berkawan dengan dia…aku pun punya perasaan..cuma sesekali…aku biarkan mereka sedar…dan biarkan aku sedar…aku juga mungkin pernah melupakan kawan sendiri…mendahulukan keperluan sendiri berbanding orang lain..dan kadang2 bersikap pentingkan diri sendiri berbanding orang lain….sama seperti kehidupan di universiti..actually sape cepat die dapat..sape lambat die ketinggalan…itu lumrah kehidupan….

when i’m right no one remembers…when i’m wrong no one forgets….

Leave a comment

Filed under -coretan hati-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s