1 jun 2010-apa yang berlaku???


wah sudah hampir setengah tahun 2010 berlalu pergi meninggalkan kita semua kan…kejap betul masa berlalu..sedar x sedar..sudah 3tahun aku mghabiskan sisa-sisa hidup di bumi skudai…bermacam-macam cerita dan peristiwa dilalui..suka duka…macam-macam la…xyah cite…best x best..hehehhe…

rasanya tahun 2010 nih paling banyak aku bercuti..byk jugak benda-benda x dijangka yang berlaku….mcm2….dan tahun nih la..tahun yg aku paling bzz..kerana ye lah seperti entry aku yg sebelum nih…sume alasan yg aku berikan pada orang adalah bzz..kenapa dan mengapa aku sendiri x taw…kenapa bzz seolah-olah sebati dengan aku tahun nih….siyes…dan sem nih aku jarang blk kmpung..wow…sekali je balik kmpung 1 sem…pastu abis sem baru balik…kalau x aku nih keje balik kampung je…hoho…

masuk sem baru bln 12/09—aku dgn suka suki pergi melihat jadual….aduhai ade kelas malam la plak..so kelas malam pertama aku gi ngn bas…smpai lewat 15 minit ke kelas..n then kelas tmt kul 9.30…aku tunggu bas sampai kul 10.10 pun still xde bas lagi..maka aku pun menapak pergi perhentian teksi..naik teksi balik blok…aduyaaii..kenangan awal sem…lalu ‘dbm’ ku merantau jauh dari bumi kelantan ke johor bharu…….hahahaha….slama nih angan-angan je nk bawak motor…skali jadi kenyataan daa….ahakss…setiap yg berlaku ada hikmahnya…hoho..saling berkait lak tu hikmah die…satu sem ke sem yg lain….mmg happening hidup nih…..

~perjalanan sepanjang 2010~

air terjun sungai bantang

gunung pulai II

air terjun kota tinggi

pantai sungai lurus

~nusajaya~

pulau perhentian

pantai melawi

di dalam kesibukan aku study..cheh study ke???ye study demi masa depan yg gemilang itu…aktiviti-aktiviti riadah x pernah dilupakan..ahaks…x lupa lah sangat kalau dah every month berjalan-jalan je kerje aku..x camtu..ahaks…

dunia sebagai pelajar nih memang memenatkan…cheh…ye lah…kelas..exam,study,kuiz,esaimen n so on…mcm2…sgt2 penat….

study,esaimen,kuiz n test

makanan rasmi sebagai student…hahhhaa…nasi goreng kampung yg penuh ngn cili…hampeh tul..pedas nak mampus….anlene khas untuk tulang temulang…dan diminum ketika lapar di tengah malam….sup yg boleh dimakan ketika lapar saat hujan,xdapat nak turun kat cafe…..liquid clorofil untuk menyejukkan badan..hahaha…n lastly mamee slrppppp…ini adlah makanan ketika duit biasiswa sudah abis dimakan momok…kui3x…

makanan ruji

ermm….chatting nih as a part of my life..mmg boleh dikatakan sehari x chatting x sah…tp ade jugak hari aku x chatting…hoho…sampaikan masa zaman-zaman kapel dahulu kala…asyik bergaduh je ngn pakwe aku sbb chatting dan kawan-kawan chatting..hoho…skang da x payah nk gaduh ngn sape2…aku kadang-kadang x tido malam chatting…sume nyer kerana chatting…hehe..tp study pun ttp study kan..kerana itulah matlamat utama dlm hidup…hehehe

yahoo mesenger-chatting life

esok da 2 jun..kejap je masa berlalu..bermacam-macam benda dah aku lalui sepanjang thun 2010….ermm sudah tercapai kah azam???sudah tertunaikan impian??sudah terbayarkah utang??sudah segala-galanya kah???ermmm…semua itu tepuk dada tanya iman…

4 Comments

Filed under -life story-

4 responses to “1 jun 2010-apa yang berlaku???

  1. kuat teh melancong..best!

  2. banyak kerja diluar kampus lew..ahaks…assignment sume melibatkan dunia luar…hoho

  3. faten

    waterfall kote tinggi memang best..da lame x gi sane since pindah muar…
    gud luck cikgu…<3

  4. hehe best2…tapi rasanya best lg gunung ledang kut..

    gud luck for faten juga..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s