i am alone but not lonely…


hehe..rasanya da hampir setahun setengah memegang title single dr kapel nih…bermacam2 soalan dan jawapan dan pelbagai persepsi org yg aku terima..lain org lain cara…dan lain pendapat serta nasihat..pengalaman mengajar aku erti dewasa..ahakss…

rasanya sume org tahu…dlm bercinta nih ade 3phase…frist skali…masa time nk usyar terr…fuihh ayat manis bagai gula…second..da kapel…..third..da boring(start gaduh2) n break up..

tanda-tanda org dilanda fasa pertama dlm cinta:::

  • senyum sorang2…mklumlah time nih tgh angau katakan…mmg syok abis…

  • call n msg leh dikatakan 24,7…duit abis wat topup je..x makan pun xpe…jnji leh msg..

  • dapat bunga,coklat,bear n segala bagai bagi perempuan….

  • sume indah..wangi,cantik,baik,comel,hensem,bijak….

  • x jumpa sehari bagai nk gila..tgh angau….

masuk fasa kedua…

  • mula2 best lagi…ye lah angau masih lg ade skit2….

  • kuar dating..kenangan bagai nk mampus kumpul…gi sana sini..

  • amik gmbr smpai nk hancur kamera….

  • tukar hadiah..smbut macam2…besday awak besday sy..n so on….

  • sume masih lg indah..

masuk fasa ketiga….

  • da start konkong sana sini…

  • password segala facebook,ym,friendster sume nak..x cukup dengan check telefon….(kalau boleh password aims2000 pun nak kut)…hahahaha

  • da start ungkit pemberian skit2…

  • da start berkira bab duit n segalanya…

  • da start msg,call semakin jarang…byk alasan diberikan seperti tertinggal phone,phone cas,phone xde bateri dan mcm2 lagi….

  • da start merapu seperti menuduh ade skandal….da start hilang percaya+ curiga…

  • da start macam2 yg menyakitkan hati..gaduh2…da xde manis2..idung mancung wangi.=))=))…

  • akhirnya putus….break……………………………………………………………….full stop..no more coma anymore…

dan apabila org bertanya..kenapa putus??best x single??x sunyi ke????jangan cepat melatah????macam2 lagi..hanya aku yang taw…hanya aku yg merasainya…bukan kamu….ye semua org pernah jatuh cinta dan putus cinta…semua org boleh menipu org lain tp tidak diri sendiri….

aku bagi contoh camni…org yg pernah xcident skadar luka kat tangan pasti kesannya berbeza dgn org yg xcident cacat seumo idup…berbeza walaupun mrk sama2 penah xcident…sama juga dgn bercinta dan puts cinta…kesannye berbeza pada individu yg berbeza…

apapun..however i’m single but life aku rasanya lebih happy berbanding dulu…siyes..xtaw kenapa..mgkin aku tidak layak bercinta..kerana aku terlalu degil n ego….so better duk sorang2…happy ngn kawan2..bile tiba masa dan waktunya….bila hati ini sudah terbuka untuk menerima kembali manusia bernama lelaki…so go on..hahahaha..

for now..it’s better to be single…x sanggup rsnya dikonkong,sakit hati,sakit jiwa,sakit kepala bahana cinta…hahahahah

5 Comments

Filed under cinta is ♥

5 responses to “i am alone but not lonely…

  1. flaini,
    nape ni dik. Tingat cinta lama ke?

    honestly, cik tak pernah bercinta. asal ada org nak dekat je cik lari.
    Sebab cik ada prinsip.
    apa tujuan bercinta tu, klu sekadar suka2 cik akan elak.

    Cik akan bercinta klu betul2 dia tuk dibuat suami..
    Selalu guna akal dari hati. boleh dikira ego jugak la.

    tapi hidup single ni best jugak. takyah pikir jaga hati pasangan.

  2. hehehe…best single…xperlu nk pk org lain..btul tuh cik..hehehe

    sesekali2 terimbau kenangan lalu…biasalah life…kekeke….

    tmbahan ade shbt yg baru putus cinta…so..tiba2..kenangan setahun lepas kembali terakam..hehe..

    xmo kapel2 da….serik…:'(

  3. whiteknight

    wehh.. agak2 la password aimweb pon nk bagi.
    hehe =).pecah perut aku gelak.

    honestly, single is da best.(whiteknight, 2010)hahaha..saje ajo ko wt thesis.. =P

    say NO 2 KAPEL MAPEL..Appel is allowed.. hehe

  4. whiteknight

    ye ker serik? mr ktr pe kes?
    hahaha.. kantoi 4ever.. =)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s