cuti-cuti malaysia-perhentian island


salam..wahh rasanya lama x update blog kesayangan nih..masa tidak mengizinkan untuk terus menatap blog nih hari2…lagipun rasanya badan masih lagi penat yg amat sangat…penat bercuti di pulau perhentian 2 ari lepas….hoho…nasib baik la aku x mabuk laut..kalau x rasanya sia-sia je gi pulau…snorkeling bagai nak lembik tubuh nih..rasa cam xmo naik..duk dlm air je..hoho…permandangan bawah laut yg sgt cantik..huhu…

ari pertama tuh mmg semangat giler ar nk pergi…maklumlah first time katakan…mmg fuihh nk gerak kul 10…kul 6.30 da bgn…hahahhaha…tp memandangkan ramai jugak dak2 chatting yg aku  x pernah jumpa lg..so malu2 kucing la dulu kan…hahahahha..siap kena perli lg ngn kawan2..bajet malu la…siap merah muka2 lagi..hahahaha…masa nak naik bot tu aku da cuak dah…bimbang mabuk laut kan…tp bila da naik..aduii sakit pnggang2 aku nih…da la duk depan..hoho..tp sepanjang perjalanan tuh aku just menikmati alam sekitar yg x terucap indahnya..hoho…dan kenapa aku nk pergi sgt pun sbb aku terlalu kagumi keindahan alam yg tak terucap oleh kata-kata…

sampai tu makan dulu..n then potong ayam untuk wat bbq…uiks…tgk org da siap mandi manda lagi…pastu da siap basuh ayam sume…kitorang pergi bersnorkeling…..mula2 blajar guna snorkeling set tuh la…ahahahha..asyik nk bernafas guna idung je….amik masa jugak la aku nk blaja kan..thanks kepada kawan2 yg sudi ajar aku…hahahah…berenang aku da pandai so kira ok dah la…x payah nk blaja berenang..

snorkeling...

matahari menjelma

bunga

permandangan pulau

mandi air bukit

mmg sgt best

b4 gi pulau

kat jeti sebelum bertolak

Leave a comment

Filed under -life story-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s