orang gila main facebook


selamat ari rabu..ari kedua bekerja….hehe baru je balik neh terus ngadap..ahaks windu la kat mr lappy i nih…hoho…

arini nak story pasal org gila men facebook…bukan orang tu gile k..tapi orang normal yang gile bermain facebook…rasanya da banyak sangat facebook nih bawak masalah kepada mereka yang ketagih bermain facebook..ari2 duk  ngadap facebook sampai keje x jalan..kebanyakan syarikat-syarikat swasta dan kerajaan pun da mula menyekat untuk access facebook..kenapa nak access ye..pelik betul..owh rupa-rupanya pekerja asyik access fb je x mo wat keje…smpai keje x jalan..smpai keje byk tertangguh n x siap…aduii parah betul facebook  nih yer..x sangka plak facebook lagi parah dr friendster,myspace n tagged….

ketagih facebook

di universiti pun sama..budak2 u sibuk duk crita psl facebook..tips bagi dlm fb..formula bg dlm facebook…masalah,luahan hati,kutukan dan segala bagai semua guna fb..wah penting betul fb dalam hidup budak-budak u skang ye..balik je bilik on9 facebook…sume psl fb…xde keje lain..musim final exam pun masih lg on9 fb…pelbagai gmbr-gmbr diupload di fb..pelbagai fans dan group yang ada…sampaikan group anti af,anti memey dan macam-macam lagi…artis pun ada fanpage dia sendiri dlm fb…nanti leh taw update psl artis cpt dan pantas..artis kan idola kita..xcamtu…

budak-budak sekolah pun da advance…sume da ade facebook..kebanyakannya memang ada..boleh add cikgu,add kawan-kawan.mengumpat psl kawan dlm fb…atau kutuk cikgu ke…post psl x puas hati kat fb..ye lah nak cakap depan2 takut so post je lah dlm fb…xsalah..sbb semua org akan nampak..dont worry orang yg dimaksudkan pun akan terbaca sekali..sape makan lada dia yang rasa pedas…x begitu????

pernah aritu ada video pasal ibu dan facebook…aihh ibu pun xleh blah layan facebook sampai x ingat anak…ibu ketawa sorang-sorang…dan kenyataan pedih dari seorang anak kecil adalah..”adakah ibu akan bawa laptopnya ke syurga”…..hoho..wahai anak kecik….kamu pasti terasa diabaikan kerana sang ibu sibuk berfacebooking…chayo’…mantap tul..

facebook itu apa??facebook ini under kategori social network….dicipta oleh???korang tahu x??nama die Mark Zuckerberg…aihh men facebook sampai nak hancur pc…tapi nama pencipta yang hancurkan korang pun.korang x taw..hoho…hebat budak nih leh cipta facebook….apakata kita cipta produk sendiri plak???ada pandai ka??xda na??men orang punya je pandai na????bagus…inilah rakyat malaysia…1malaysia…hahahahaha..

apa bestnya facebook dan friendster??Sama je..skang fs pun da bleh kawan kita komen..kita nampak di wall kita…da x pyh bukak wall kwn kita…cuma facebook adalah kegilaan masa kini..semua orang akan ada facebook..menteri,artis,pakcik jual sayur dan bermacam lagi..facebook juga da jadi pusat online shopping..macam2 shawl,cupcake,dan bermcam2 lagi dipromosi di facebook…dan juga facebook ada games..sape biasa men farmville,cafe world???n so on..byk x larat nak sebut…

orang gila main facebook…apa x gilanya kalau ari2 on9 facebook..ketawa2 layan itu ini…facebook melalaikan…namun begitu facebook juga memberi manfaat memandangkan die adalah social network yang paling popular berbnding dengan fs,tagged dan ms….apa yang bagus pasal facebook???sebagai contoh page dakwah dan sunnah,artis,dan pelbagai lagi…

korang msh ingt kpd rd..siapa rd cari sendiri….dia kan da jadi bintang facebook plg popular bFpp…bagus betul…itu namanya salah gunakan saluran…ermmm…bdk2 mentah yang baru nak kenal dunia…asyik men games dan layan blue je…pastu tu lah jadinya..tersilap perahu boleh diundur…tersilap kata delete la pos tu adik  oi..hahahhhaha..

okies la damn tired..ngntuk gila…aduii la…tapi x elok tido petang..jgn amalkan k…daaaaaaaaaaaa..

2 Comments

Filed under -life story-

2 responses to “orang gila main facebook

  1. nak social network malaysia.
    sila google Virtualfriend.
    sgt menarik sebenarnye

  2. thanks for ur information cik…nk try jap…kena support org kita..supportlah product buatan malaysia…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s