tips nak cari kerja part time musim cuti semester


haha…excited rasanya esok aku nak start keje part time aku…tapi problem betul apabila bekerja di tempat yang ramai lelaki…kemudian tempat yang boleh menggoda aku untuk menghancuskan diet yang sedia ada ini..aihh geram betul la aku camni…

tips-tips untuk korang cari kerja part time:::::

1-kalo die tanya nak keje tetap ke??jawab dengan penuh yakin..ye saya ingin keje tetap walaupun sebenarnya nak keje kejap je..xpe tipu sunat..itu lah yang selalu aku lakukan so now susah aku nk cari keje kat tempat aku nih sbb org da kenal kan..hampeh la…

2-korang cari keje jangan nak memilih…ingat ko ada degree ke nak pilih???alahai kerja kejap je pun…walaupun keje cuci pinggan mangguk kat kantin sekolah ok what…dapat gak duit masyuk kan…lepas la nak wat shopping n enjoy dengan kawan-kawan…

3-korang cuba cari di merata tempat…terutama supermarket atau mall biasanya mmg banyak keje kosong..ye lah mana tahu ade si kaki penipu cam korang…kata nak keje tetap tapi 2 bulan da cabut…kawawkakwakwkakwa..so koranglah penggantinya k..

4-tetapkan matlamat dalam kerja..chewahhh keje kejap siap da matlamat bagai..sebagai contoh keje kat kedai topup…jgn tergoda dengan si pembeli topup…xyah nak tngkap cintan cintun plak…

5-cuba cari keje yang korang leh go on la…kalo korang tu jenis x suka cakap ngn orang xyah ngada-ngada gi keje kedai makan…4sure kena cakap ngn customer xkan ko nak amik order guna bahasa isyarat..okies???

6-survey gaji…walaupun kita nih hanya pekerja sementara yang mengisi masa lapang tapi agak-agakla…survey gak gaji..kalau ko keje dr  10 pagi smpai 10malam tp gaji 300 je..x berbaloi..tp kalau kerjanya menarik why not…rembat je lah janji masyuk….

7-contact kawan-kawan sekampung-cuba korang call kawan-kawan korang yg menetap di kampung kut2 dorang tahu ada keje kosong kat kmpung korang..almaklumlah pasti dorang lagi up to date maklumat dan isu semasa kampung compare ngn korang yg jarang-jarang balik kampung tu erk….

dah la xyah tips bebanyak sebab aku punx pernah pakai tips banyak2 waktu cari keje part time….selamat bekerja buat aku…semoga aku tidak jatuh cinta sewaktu bekerja..kakwakwakwkakwkakwa…semoga dilindungi aku dari jatuh cinta ye…

4 Comments

Filed under -match and mix-

4 responses to “tips nak cari kerja part time musim cuti semester

  1. aida

    hahaha….kelakarla ayat. dah mghiburkan hati yg sering sedih… thanks about that tips..

  2. u r welcome…:)..

  3. Salam..thanks..amat membantu untuk part time job seeker mcm saya skrg nie🙂

  4. masih mencari kerja part-time.. baca kisah usahawan jana 4-5 angka sebulan walaupun masih kerja mkn gaji; http://bit.ly/kerja-sambilan-makan-gaji. Positif kan diri, InSyaAllah berjaya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s