aku ditinggalkan kerana internet


hoho…dalam kapeling kita seharusnya setia dan tidak boleh sesekali mencurangkan diri dalam arena ini….sekali anda curang selamanya anda akan merana….chewahhh…permulaan je tuh…xde kaitan pun tajuk curang ngn x setia nih ngn entri nih sebenarnya…semua orang pernah bercinta bukan??pernah rasa cinta…atau sesiapa yg belum pernah ada pengalaman bercinta itu pasti akan rasa selepas ini..

formula cinta itu apa:::

1-bahagia+derita=cinta

2-rindu+benci=cinta

3-memberi+menerima=cinta

4-cemburu+sayang=cinta

5-tangisan+ketawa=cinta..

dimana separuh lg hatiku...

kenapa mesti ada kombinasi yg negatif dan positif dalam cinta yer??xtaw la kenapa kerana cinta itu sendiri xselamanya bahagia..perlukan pengorbanan dan macam2…aku sendiri pun kadang2 tenggelam dalam kebahagiaan cinta dan akhirnya musnah kerana penderitaan cinta…cinta boleh buat org lemah jadi kuat,org bijak jadi bodoh,org gila jadi waras,racun jadi madu,penjara jadi istana,musibah jadi muhibah dan sebagainya..kesan daripada cinta itu rasanya cukup banyak memberi kesan pada diri setiap insan yang bercinta..ada yang sanggup tinggalkan keluarga,ada yang sanggup dibuang belajar,ada yang sanggup masuk penjara,ada yang sanggup bermacam2 sanggup semuanya kerana mabuk cinta bukan..

hehe..siapa pernah jatuh cinta??aku pernah jatuh cinta..sasau jadinya..makan nampak die,mandi nampak die,tido nampak die,mimpi pun mimpi die..kui3x..angau katakan…senyum sorang2…main msg smpai lompat2 atas katil..waa happy giler katakan..maklumlah org dilamun cinta….dpt gi dating x tgk kiri kanan..jmpa member atas mall wat  x nampak je…maklumlah ade pakwe katakan….mane nk knl member nih…makan x selera sbb rindu..kononnyer..hampeh semua tuh…semuanya khayalan semata2…angan2 yg x sudah…last2 kena tinggal..pakwe ada org lain..amik ko…time tuh la makan pun nanges,mandi pun nanges,tido pun nanges,banyak plak air mata nak nanges…hahahahaha…

semua orang ada kenangan bercinta masing2..cinta  jarak jauh,jarak dekat,cinta anta anti vs cinta islamik,cinta pelajaran dan semacam bagai cinta lagi yang wujud..cinta si pisau cukur,cinta si sugar daddy,cinta si gigolo,cinta itu dan ini..sebenarnya cinta itu luas kan…tapi arini fokus hanya kepada cinta manusia sesama manusia yer….

apa kaitan teknologi dan curang dalam cinta erk???aku pernah bercinta..2 tahun lamanya…menyemai benih cinta..ops mgkin sudah hampir ke jinjang pelamin…tapi takdir mendahului perancangan…aku tahu semua ini silapku sendiri…silap aku kerana teknologi dan internet..atau silap die kerana tidak memahaminya…aku tak tahu….sebelum die kenali aku,actually die mengenali aku melalui seorang teman…teman aku tuh rasanya sudah cukup bercerita mengenai aku..siapa aku???kaki chatting,myspace,friendster,blog,forum dan sebagainya..ramai kawan2 maya yg rasanya sudah begitu rapat…ramai kawan lelaki…kerana aku peramah…dan sebagainya…tapi aku sendiri tidak pasti kenapa die berusaha untuk memikat aku kan…konpiusing disitu….

nak x nak…berbulan2….aku x taw macam mana semuanya bermula…last2 aku terkapel ngn dier…mmg x sengaja…da lama2 sayang la kan…hehe….sebulan,2 bulan x kisah…semuanya tidak menjadi kisah lagi..sampailah tiba waktu semuanya menjadi isu..boleh x awk jgn chatting lg,sy x suka….bleh x awk jgn men internet lg…bleh x awk jgn men friendster lg…bleh x awk jgn join forum online lg….ermmm aku mencuba walaupun kdg2 aku masih buat..itu dunia aku beb…siyes itu adalah dunia aku…aku bukan jenis org yg bleh duk rumah layan tv smpai lebam,bleh duk lepak2 tgk dinding je…so cara aku adalah begini..berbual,berkongsi cerita dan bermacam2 lg dengan kawan2 di internet..this is my life..tiba2 die suruh aku ubah…buang semua cerita internet dlm idup aku….asal cakap online je psti die pk aku ngah chat ngn lelaki lain…asal cakap online je,pasti aku tgh brsyg2 dgn lelaki lain…huh!!!!

sehari dua ari,,,aku xkisah…tp bile da sampai tahap hilang percaya tuh rasanya ermm…aku x mampu…kenapa die x pernah paham dunia aku..kenapa dulu dia beria2 nk pikat aku jadi awek die…sedangkan die da taw life aku camne….bkn lepas knl die aku knl bnda nih..die kenal aku dgn bnda nih….kenapa die nk kait2kan dan jadikan isu pasal benda nih….smpai minta password email,friendster…x cukup lg ke henset nih awk check ari2…nak check dlm ym dan friendster plak…apa lu ingt wa nih jahat sangat ke bro….smpai wa nk kena curang ngn bdk ntah mana2 dlm alam maya tuh…agak2 la…

aritu masuk dlm paper kan..pasal seorang isteri curang sebab main facebook…benda tu mmg ada..bukannyer x ade..mmg ada kes isteri/suami curang men internet…ye lah dlm ym berabuk ayat pompuan..bini kat umah x taw pe cite…aku sendiri pun pernah di ayat oleh suami org..sume dlm ym/forum online..no wonder la -x- aku tuh bmbang aku curang..tp x agak2 smpaikan ilang percayanya kan…

internet ini terlalu meluas…bukan sekadar chatting je,bukan forum online,shopping online,fb,ms,fs,twiter or whatever lg..tp kadang2 aku habiskan 1/3 ari aku baca blog2 menarik..kadang2 banyak info leh dpt dr blog2 nih…psl it,pemakaian,islam dan sebagainya…so x semestinya kaki internet cam aku nih lau ada pakwe mmg curang dlm internet..ermmmm…byk lagi benda nak wat dr duk curang x tentu hala..baik aku layan blog  khai…baik aku shopping kat baju muslimah…baik aku cari maklumat kat google….dari aku duk curang dlm ym…

x best lgsung frust...

kepada mereka2 yg punya awek/pakwe kaki internet,,,,siasat la dulu..tp jgn smpai tahap cemburu lu wat awek/pakwe lu rimas smpai ilang percaya,rosak hubungan…sedangkan benda xde paper…lu je lebey…ermmmm…macam2 hal la….

2 Comments

Filed under cinta is ♥

2 responses to “aku ditinggalkan kerana internet

  1. Eee

    Pasal ni je ke

  2. x..semuanya sudah suratan….malas dah nk cite kisah lama e…biarkan je semua tu berlalu….sorry untuk semuanya

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s