kahwin dan cerai satu trend terkini


uikss kenapakah sungguh x bernasib baik aku…menemani seorang sahabat makan td dlm kul 10.30…so aku pk aku yg mmg da cukup sihat nih xmo la makan berat…aku makan otak2 je..makan 1 sedap..makan yg kedua masam….ahaks….skang aku dilanda sakit perut yg da 2,3 kali gi toilet..x suke tul la sakit perut nih…sedey….

trauma??aku cuma sekadar ingin meluahkan pendapat aku dan xde kena mengena ngn pendapat org lain..org lain mungkin berfikiran lain..malah jauh terpesong dr apa yg aku fikir..xsalah…cuma kita berbeza pendapat…trauma pada sebuah perkahwinan walaupun aku belum lagi pernah berkahwin atau bergelar seorang isteri..kenapa benda camni leh berlaku dalam idup aku…persekitaran ke??Atau kawan2??lagi2 nk jugak cakap sebab org lain…xdenyer…sumer sebab diri aku sndiri..pengalaman putus cinta yang plg sadis pernah aku lalui…mungkin penyumbang jugak serba sedikit kepada trauma itu…hoho…kawen muda???

cinta remaja

masa aku tgh duk lompat2 happy dapat result pmr..kalo boleh nak guling2…nk terbang je balik umah btaw ma abah aku…nak wat camne…umah jauh..hoho…x smpai sminggu aku meraikan kejayaan yg xdelah bangga sangat pun…dpt jemputan kawen dr kawan baik aku…aihhh baru dpt result pmr x smpai sminggu da nak kawen ko???biar betul…tp itulah yg terjadi…so kawenla die…kitorang msk tingkatan 4 …die plak layan suami kat rumah….

sekadar hiasan!!

masa berjalan sangat cepat…tup2 da dapat bb….kawan aku nih ada sakit jantng berlubang…masa lahirkan bb die tuh pun da kira nyawa2 ikan..nasib baik omo panjang lg….sempat la juga aku gi umah die after da abis spm men ngn baby die…sampai suatu masa tu…15.12.2004..time tu banjir besar kan…klate banjir 2 kali time tu…tsunami pun thun tu jugak…so aku pun pergi la nak menyibukkan diri kat pasar malam…tup3x jmpa hubby die..n then aku tanya la…ida mane..ida xde..aku ingt xde kat situ…duk umah mak mertua die ke hape…aku pun dgn slamber cakap…owh blk men banjir kat kmpung sini ke…hubby die pun cakap x lah..ida da meninggal smalam..what??taw la perasaan aku camne time tu…nak tercabut jantung aku…nak pengsan pun ada..sume lah…aku terus balik..x jadi pun beli makanan…amik moto n then lawat mak ayah die….u should have the happiness da..but ALLAH love u so much..moga kau abadi disana da…

kisah pertama:::

baru betul2 penyebab kepada trauma..tadi intro je…jiran aku..baik sangat nama cik t…ermm single mother ada anak laki 2 org..so akulah menjadi peneman die…siang malam pagi petang..mendengar keluhan,resahan dan luahan hati seorang wanita yang terluka..ditinggalkan suami setelah suami die dpt ayam muda…ye lah da ada ayam muda..ayam pencen mudah2 je lupa..itulah lelaki..xsemua….nasib baik la cik t berkerjaya…seorang arkitek di sebuah syarikat perumahan agk terkenal la kat kb tu….aihh comel pun comel orgnya…xtaw la apa masalahnye…last2 hubby cari lain..xde jodoh agaknya….

kisah kedua::

lebih kurang sama…ditinggal hubby setelah dpt ayam muda…ermm aku nih jadi tukang dgr cite je…tp melihat kepada penderitaan yg dorang lalui…aku sedih..bila kaumku diperlakukan sebegitu…itu je ke nilai seorang isteri wahai manusia bernama suami???untuk apa kamu nikahi seorang wanita itu andai untuk dizalimi???kejam namanye tu…ms muda2 syok la erk..da bolos ko tinggal cari baru…bahagia tul idup…yang nih lg kesian…da jadi janda kawen ngn laki org plak…aihh akak,lenni pun xpaham….akak spatutnye lagi taw…mcmmane perasaan kalo suami kita dirampas org…suami akak kan kena rampas…nape la akak gi rampas suami orang plak…aduiiyaa….pastu seksa gak idup..siyes lenni sian tgk akak..tp apa daya lenni…sekadar berdoa untuk kebahagiaan akak….bukak kedai makan da maju elok2…hubby buat hal…dugaan itu sentiasa ada untuk insan2 yg bersabar…

divorce

kisah ketiga:::

baru berlaku tahun ni jugak..isteri kedua yg dikahwini tnpa pengetahuan isteri pertama…wahai lelaki..aduii…dulu masa nak kahwen janji kemain …itu ini sume cukup lengkap..kenapa bila semua ini terjadi…kau hilang ntah kemana….kenapa bila da kantoi..kamo takut sgt smpaikan ikut sbijik2 apa bini pertama cakap…ermm..bini kedua nih pun bini hang jugak la pakcik oiii…pakcik da tua da…pk la sndiri mana baik buruk..takkan la aku yg msh remaja nih nk tegur org tua…aihhh kang makan penampar jer….sian bini hang pakcik..merempat…hang tanggung la ..dulu hang kawen ngn dier…

kisah keempat::::

seorang lelaki yg mempunyai isteri solehah,bertudung labuh,alim,istiqamah dalam perbuatannya,xsuka kuar bersosial…bagus….lalu aku terkenal ngn laki nih….so penah kuat gi danga bay…kuar kali pertama…ayat  die camni “abg suka kuar ngn awk,enjoy dtg tmpat2 camni…bini abg x suka dtg tpt2 cmni..boring betul asyik duk umah jaga anak je…nk kuar jalan2 pun x pernah…”…..di waktu lain plak..”bini abg tu bagus..x kuar umah..xsuka dtg tmpat2 camni..bagus die…”…wahai lelaki apa yg ada didalam pemikiran kamo??sesungguhnya aku terkelu sudah untk mengeluarkan kata2…siyes aku x paham apa ada dalam minda kamu dan apa yang kamu inginkan…

kisah kelima:::

pengakuan jujur secara jujurnya..aku pernah terkapel ngn hubby org dlm pntang..2 kali plak tu..syialll la…bini dlm pantang pun gatal lagi…potong &($%@$  baru taw….tuh pun dua2 ekor tu tipu aku kate single…kalo x mampos xmo aku..awal2 kena reject..kapel pun kejap je la..2bln lebih2 je pastu da kantoi…ala aku leh detect la hubby org ke x…aku x nak suami orang..ahakss…

kisah keenam::

pakwe aku tiba2 da kawen ngn x-gf dier secara mengejut…ermmm aku no komen..sedih tu pun cmtu la…tp kitorang still baik n baik..coz die layan aku baik…smpai la one day kantoi..bini die taw aku still berhubung ngn dier…so satu je msg aku dpt..”bini abg da taw psl kita,,da settle nnt abg cari awak..take care”…u know that???saat sy perlukan awk..awk x pernah ada disisi saya…ermmm…dan shingga kini adalah terlalu bodoh rasanya untuk terus menunggu awk…sedangkan awk da bahagia ngn bini awk tuh….sebok duk wat anak nak tmbah zuriat kan…hoho

traumakah aku pada lelaki???atau sebenarnya aku yang sudah serik untuk bercinta..rasanya sakit masih lg terasa kesan dilukai dulu….aku ingin membina sebuah masjid yg berkat dan diredhai-Nya…bukan membina sebuah masjid atas dasar nafsu dan duniawi…kerana aku terlalu takut untuk dilukai lagi..mgkin peluang terakhir buat diriku untuk menerima lelaki adalah menjadi seorang isteri….bukan aku x trima kenyataan..mmg sume nih takdir…tapi sakit ini rasanya macam baru smalam berlaku….

membina masjid cinta

Leave a comment

Filed under cinta is ♥

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s