cerita pelajar sekolah dulu dan kini


ermm di petang jumaat yang mulia dan penuh rahmat ini..beserta hujan lebat smpai abis dlm blik toru masuk air….baju2 yg bersidai abis basah x sempat angkat…sedey tul…dah la esok da nak balik kampung kan…ahaks…xsabarnye..barang  xkemas apa-apa lagi…hoho….baru je balik exam javascript….coding is a part of life…kik3x…what u see is what u get..dont forget that k….

arini nak story pasal skolah n blajor…semua orang pernah skolah n blajar kan…da besar-besar camni rindu plak kat alam persekolahan aku dulu-dulu….zaman gi kelas tambahan malam-malam…tuisyen x hengat masa nak spm..last-last spm gud-gud je..ahaks…kawan-kawan zaman skolah pun da ramai yg lost contact..walaupun satu kampung tp sume da bzz dengan life masing2….tinggallah aku sendiri…cheh sedih je bunyi nyer…ahakss…

dulu…zaman skolah2 torulah paling banyak pndah skolah compare ngn adik laki toru 2 org tuh….form 1 n form 2 toru skolah kat kb…kat area kompleks skolah2 iaitu smkip…sempat la duk hostel 2 tahun..ntah apa-apa belajar…xde benifit langsung duk hostel…dengan lompat pagar nak gi makan bihun sup paling best kat kedai blakang atau pun makan abc spesel kat depan 7e dekat smkkb…mmg syok la zaman duk asrama dulu…malam-malam melepak je..bukannya study…pergi prep tido…kenapakah aku tiada kesedaran sivik masa zaman-zaman skolah dulu…ntahla…

pastu ntah la nape toru leh wat hal plak…masa akhir tahun form 2…warden asrama tuh cakap…hah awak cik toru da kena reject hostel…tahun depan xyah berangan leh duk hostel la ye..hoho…sadis dan penuh tragis toru btaw abah…so abah pun terpaksa lah susah payah pergi sini sana situ tukarkan toru skolah….dari kota bharu…terbang ke machang…jauh tu…hehe…so form 3 skolah toru kat smk machang….kat situ kenal kawan-kawan kat machang plak…xyah cite la…satu machang tu mmg ade kawan..jalan-jalan kat machang..pergi sekolah tumpang orang..balik skolah naik bas…pastu abis je pmr….dengan bangganya toru tukar plak skolah pergi smk kok lanas,kb….banyak tul tukar skolah kan…hehehe..best sume skolah2 ku…

da abes mengenang cite zaman persekolahan…story toru sbenarnya nak lebih fokus pasal dak2 skolah zaman skarang la…ermmm…terkilan,sedih,kecewa atau sebagaimana….hoho…aritu toru praktikal kat sekolah selatan tanah air nih…best mmg best leh kongsi ilmu…toru mmg suka ajar orang kan..sampai org paham n then kita puas hati…tapi kenapa pelajar-pelajar die da x cam kita skolah2 dulu….kurang ajar ke???moden ke????advance lebey dr ckgu ke???atau bagaimana???

ye lah..dalam kelas leh story mory about dorang nye pakwe…relax je depan toru…uihhh sporting sangat ke cikgu toru nih smpai student leh relax je story pasal balak????da lah banyak cakap???hoho…mgkin betul kut…dulu ckgu toru pernah kata…kalo awak jadi ckgu nanti…awak taw la camne perasaanya awak ckp kat depan….student cakap kat belakang…ye toru da memahami nya..sakit hati tul…kalo larang tu kejap sangat je diamnya…

student c(merujuk kpd bangsa)…aduii lagi pening kepala..taw la dorang tuisyen kat luar…x kisah la kan…tapi agak-agaknya ckgu ngajar kat depan leh jalan2,ketawa2 wat lawak,gurau2 n then paling hangin adalah tido…aduiii ya..apa salahku…

adakah ini balasan kerana toru nakal dizaman persekolahan???zaman skolah malas wat keje skolah,kena berdiri sbb asyik bercakap dlm kelas,kena halau dr kelas sbb lambat datang, n then macam2 lagi…ermm kalo apa yg toru lalui di zaman praktikal itu adlah apa yg ckgu toru lalui saat menjadi ckgu kepada toru….

wahai students sekalian..belajar sebelum korang nyesal suatu masa nanti…siyes arini korang x rasa pape sebab korang students…once korang da besar panjang dan lebar…korang akan taw betapa bestnya zaman skolah…zaman yang xkan dapat tukar ganti dan berulang lagi…siyes sangat merindukan zaman skolah…

kawan-kawan zaman skolah

papepun akhirnya aku da berjaya berada di menara gading nih..smpai arini x jumpa2 lagi gadingnya…hwuauwauwuauwua….

korang ada x peristiwa2 lucu zaman skolah2 dulu????nakal x hengat…ponteng lompat pagar ke….

Leave a comment

Filed under -life story-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s