aku dan diet atkins



arini ngah pening2 study tadi tiba2 kawan sekelas tanya…wei ko nak diet x???ko nak kurus x??aikss tiba2..hahahaha…dan juga sehari dua ini beliau cik ada sudah menjalani proses diet atkin yg diperkenalkan oleh seorang sahabat ini…

so..mari sama2 sape nak diet tu..sila klik  saya nak kurus

thanks a lot to ada kerana memperkenalkan aku diet jenis ini..sebab aku memang x leh x makan..lapor..hahahha

disini toru senaraikan 9 benda yg perlu dielakkan kalo nk kurus….ahaks..

sume nih adalah sumber karbohidrat….

1-nasi,mee,bihun,kuew teow,spageti n segala adik bradik die lah erk..(nasi nih aku ssh skit :(  )

2-roti segala jenis roti,roti kacang,roti gardenia,roti sedap ke x sedap ke..(aku mmg jenis kureng roti2 nih)

3-benda berasaskan tepung seperti kek,biskut,kuih..(sy sgt jarang makan bnda nih so x heran)

4-buah-buahan kalo leh elakkan ye….

5-semua jenis kekacang…xkisah la kacang gajus ke kacang kuda ke…kacang panjang tu sayur ye…haha

6-xleh minum air manis2….jus buah n pepsi cola,segala lah (sy x heran dr kecik x penah mnum air karbonat)..

7-xleh makan gula…xkisah la gula halus,kasar,melaka,batu..segalanya ..

8-saya da x ingat la apa lagi xleh makan…hahahahaha…so kalo nk taw lebih lanjut sila2lah menjengah blog itu ye…

papepun toru nk kurus bkn sebab toru nk comel atau cantiik….tp sbb toru nk ringan je..nk elakkan diri dari terkena penyakit 3 serangkai..iaitu kecing manis,sakit jantung dan darah tinggi…apatah lagi penyakit darah tinggi nih da jadi penyakit keturunan….so kena jaga dari sekarang la kan…..

jom kawan-kawan2..kita try sama2..nak x???ehehehehe

6 Comments

Filed under kesihatan

6 responses to “aku dan diet atkins

  1. buah-buahan pn xleh mkn??adeh..mkn angin je la nmpak gaya.hihihi

  2. buah-buahan…xleh makan untuk 2 minggu pertama je…bile da turun sume..i mean…bile da lemak sudah ditukar dlm bentuk tenaga…leh la makan….hehehehe..minum air masak banyak2 k ..utk elakkan sembelit..kawkakwkakwa…

  3. ayana

    hahahahha..
    sy dop ess diet..
    sy nok gemuk jh nie…
    tip2 utk gemuk tk dop kow????

  4. ado..make mc d ari2..mc d dekat kan ngn umah…so bile lagi???kah3x

  5. makan mc d dan tido sejurus lepas makan..gerenti naik berat badan

  6. kalo x gemuk jugak tu alien doh ork????kik3x….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s