padan muka kena tinggal pakwe


Pernah ada rasa cinta antara kita

Kini tinggal kenangan

Ingin ku lupakan semua tentang dirimu

Namun tak lagi kan seperti dirimu

Oh bintangku

Jauh kau pergi meninggalkan diriku

Di sini aku merindukan dirimu

Kini ku coba mencari penggantimu

Namun tak lagi kan seperti dirimu

Oh kekasih

Pernah ada rasa cinta antara kita

Kini tinggal kenangan

Ingin ku lupakan semua tentang dirimu

Namun tak lagi kan seperti dirimu

Oh bintangku

tinggal kenangan

rasanya setelah setahun lebih dengan jayanya aku memegang status single and available….aku seakan takut untuk memegang title double..kui3x

siyes walaupun orang kata jangan serik dalam bercinta tapi ntah la aku seakan serik untuk bercinta lagi..mungkin aku x cukup baik untuk menerima orang dan diterima..tapi aku yakin akan tiba saatnya aku berjumpa dengan orang yang akan memahami aku dan aku memahaminya…..hehe..siapakah beliau??Xtaw la…hoho..malam tadi aku berjalan2 menjelajahi dunia blog2 membaca blog rakan2 dan juga blog2 lain…aku jmpa satu entri pasal kenapa wanita masih single…agak menarik la apa yang die kongsikan itu….

kenapa tiba2 malam ini aku ingin menulis tentang cerita cinta nih..ni sume gara2 rumetku yg tersayang telah melayan jiwang sampai nanges2 kerana mendengar lagu tinggal kenangan-saleem..lagu aku pun terdengar sekali lagu tuh tanpa sengaja…..aku rasanya da lama sangat  x layan lagu2 jiwang camni…hoho..da hampir setahun sejak aku kehilangan dia…..

ye memang semuanya hanya tinggal kenangan…x semua orang sama kat dunia nih..aku akui…tapi ntah la…aku rasanya masih lg terasa dengan kisah semalam…huhu…sakitnye sampai x nak dah kapel2…rasanya sampai takut nk kenal dekat2 dengan laki…x sanggup lg dikonkong sebegitu…rasanya lebih bebas sebegini walaupun kadang2 aku sunyi.

ermm..ntah la bila saatnya aku ingin menjadi seorang yang pentingkan diri sendiri ye….kerana rasanya sudah terlalu banyak untuk aku melepaskan peluang dan kebahagian diri sendiri kerana orang lain…susah betul nak fahamkan orang keadaan yang kita alami nih…sbb orang tu x alami sendiri kan…

tips-tips untuk membuatkan org anda sayang x bosan dengan anda:::

1-jangan cuba mengongkong hidupnya lebih-lebih…ingat die tuh ade kawan,family,life..bukannya idup kat atas dunia nih jadi awek korang semata2 k….

2-belajar mempercayai pasangan anda…jgnla kuat sgt curiganye…kalo stakat msg x balas tu..xyah la nk call beratus kali nk tanya kenapa x balas msg…ntah2 awek tgh berperang dlm toilet sbb sakit perut…ahakss

3-sesekali wat suprise..bagi hadiah ke..bunga ke..coklat ke…pompuan mmg suka benda2 camni….

4-jangan cuba ubah die lari dari dirinya..contoh:::da ko gi ngorat awek yg suka men internet,chatting,blog,facebook…jgn ngade2 plak da kapel…so die stop chatting,stop blogging,stop facebooking dengan alasan kalau sygkan korang..so kena berubah….

5-jgn cemburu lebih-lebih….semua orang tahu cemburu tanda sayang kan…tapi kalo da melampau tuh..lama2 ermmm cari je yang lain…hahahahaha

6-memberi dan menerima….janganla plak asyik nk tunggu awek topup je..awek je blanja..yg pompuan pun sama..sesekali tuh kuarla skit duit blanja pakwe…

7-jangan terlalu manjakan perempuan dengan kasih sayang,hadiah dan duit…..ni lah kekurangan pompuan rasanya..rata2nya sama je…x semua….kalo awl2 kapel men msg tiap2 minit…call tiap2 jam…bile da kapel 2 tahun..msg sekali sehari..call haram sebulan belum tntu skali..awek korang psti pk korang da ada yg lain…padahal xde pun..cuma biasalah perlukan masa untuk diri sendiri kan…haha..sama cam duit..xyah ngada2 ms awl2 kapel bg hadiah tiap2 mggu,bulan…da kapel 2,3 tahun..birthday pun xingt..agak2 la bro…

Leave a comment

Filed under cinta is ♥

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s