aku sangat minat kimia


bila ade org tanya..amik kos apa???n then aku pun jawab…amik pndidikan kimia komp…org akan cakap wah pandainya amik kimia…uikss..camtu plak erk…kenapa kimia=pandai ke…atau pandai=kimia???

xtaw la kenapa aku bleh fall in love with chemistry nih….siyes x taw kenapa…tapi setiap kali belajar kimia walaupun susah camne pun..aku ttp cakap pada diri aku..kimia nih senang je…hoho..spy mudah paham..kui3x…killer x killer la der…hoho..pe motif tiba2 jari-jemari ini ingin berbicara ttg kimia malam nih???sbbnye aku study instrumentation analytical chemistry utk final yg bakal menjelang…..dan tiba2 otak ini rasa tepu jap…so apa kata kita release2kan kejap dengan mencorat-coretkan sesuatu di page aku nih….ada apa dengan kimia nih erk??

masa praktikal aritu pun student2 tanya..cikgu camne  nk pandai kimia…ckgu pun xtaw la..sbb cikgu minat kut kimia nih….sbb tu ckgu suka blaja kimia…that’s all..tiada tips apa2 yang menarik la….camne cikgu blaja kimia..cikgu pun x taw camne..sbb cikgu pun kan nyer blaja sangat…gi kelas,balik baca skit2,jawab2 latihan skit2….xde lah study focus tahap petala ke-8 pun….bagi aku pape pun mindset tuh penting…dah aku da tanamkan dalam jiwa dan sanubariku ini…betapa kimia itu terlalu indah…dan juga kimia itu mudah maka begitulah jadinya…hoho…betapa mendalamnya minat aku pada kimia….tapi tidak ku lupa pada programmingku itu..hoho.. i love coding….orang kata benda kalo da minat tuh..susah camne pun jadi senang je…sbbnye minatnye pasal….

i love chemistry

walau sesusah mane pun ia….walaupun tepu otakku belajar 3 kimia sem nih…tp siyes sangat enjoy…dengan kimia polimer,kimia alam sekitar dan kimia analisis….betapa banyak kimia da aku blaja erk…mari kita melihat senarai2 kimia yg pernah saya belajar…kui3x…

organic chemistry

inorganic chemistry

radiochemistry

biomolecule

analytical chemistry

physical chemistry

n the next becoming chemistry is…

physical chemistry II

coordination chemistry

spectroscopy chemistry

inorganic chemistry II

kui3x…tepu otak ngn chemistry nanti…hehe…x kira lagi ngn subjek2 komputer…c++,javascript,autoware,adobe,graphic,design,telekomunikasi,website,…

buatnye dapat posting ngajar bm ngn sejarah..melalak aku beb…kawkakwakwka..xke sia2 namanya aku menghabiskan masa 4 tahun di bumi bertuah nih belajar segala macam ini tapi akhirnya segala benda itu x diguna pakai pun andainya aku x ditakdirkan ngaja kimia..kui3x…tp xpe..akan ku guna segala ilmu yg ada…aku ttp akan ajar kimia..xleh ajar kat sekolah pun..aku ajar kat dlm website ke…kui3x…ajar tuisyen ke…hehe….x salah kan…sbb aku terlalu cintakan kimia….

uikss..da 3.47 pagi…seharusnya aku menyambung kembali membaca kimia analisis ini kerana esok pagi tumpuan adalah kepada teknologi grafik,video dan animasi…gud luck lenni…semoga ALLAH permudahkan aku dalam proses mencari ilmu ini…

korang plak jatuh chenta dgn apa??suka apa???kongsi la jugak….

Leave a comment

Filed under chemistry is ♥

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s