cerita kita di kampus skudai


Kiranya sudah hampir 4 tahun kita harungi cerita suka duka di bumi UTM nih….kiranya sudah terlalu banyak cerita yang kita kongsikan bersama..agaknye kalau dijadikan novel…..brape muka surat karangan cerita tentang kita…tntang kehidupan kita saat berjuang mencari secebis ilmu buat bekalan suatu masa nanti….saat yang xkan dapat kita ulangi…saat yang xkan dapat kita ketemu lagi…mungkin selepas ini kita tidak akan punya waktu untuk bercerita,berkongsi,menanges dan ketawa bersama seperti waktu ini bukan…mungkin saat itu nanti kita hanya mampu mengulit kenangan yang ada….aku pasti akan merindukan saat2 ini…..cerita apa yang tiada….hahahaha…dari study sama2,sampai ke markah test,bawa ke cerita cinta,cerita frust, cerita xde duit…..atau maggi???? Soal kata lidah boleh bohong….soal rasa lidah x boleh bohong…hehehe…

Cerita cinta kita…kik3x..skandal,secret admire atau pakwe….macam2 cerita kan….macam2 ade…dari bahagia sampai ke frust…ayarkk bab frust tu yg paling x best….kamo dengan ceritamu dan aku dengan ceritaku…..secret admire..kik3x…..semua exited kalo cite pasal s.a kan….sape s.a kamo???sape s.a aku….kik3x….ustaz tuh…xleh blah kan……..kah3x…..si penjual burger…kik3….ari2 mkn burger…hanya kerana admire si penjual burger…..kisah cinta kita??ade turun naik…..kamo dengan ceritamu…pakwe kamo….kebahagiaan kamo kan…aku dengan ceritaku….hoho..kamo mgkin lebih bertuah kerana setelah kehilangan si A…ade si B yang muncul….dan sekarang kamo akan habiskan sisa2 hidup kamo ngan die….hehe…kamo da nak kawen..da nk jadi bini orang…sudah pasti masa untuk kita bersama slps nih makin kurang kan……cerita aku???hahahaha…bukan mudah untuk jatuh cinta..bukan mudah untuk mencintai seseorang….setelah kehilangan dia…aku belum terbuka lagi pntu ati untuk menerima yang lain..biarlah dulu kan…serikkah aku???atau sudah mati cinta dalam diriku???ntah aku pun  xtaw……

Study…ponteng…bangun lambat..test..kuiz…itulah yang kita lalui setiap ari….hoho..kadang2 rajin …kadang2 malas….ahaks…biasalah tu turun naik mood…kik3x….time malas ponteng aje..sampaikan lec da cam aku…smpaikan aku btaw nk g toilet pun x percaya..takut aku cabut…kah3x….jahat betul…..tapi esaimen on time…..kuiz  n test xde ar dpt markah tinggi pun…cukuplah untuk dpt 3 pointer n above…kik3x…..bila ingat2 balik..banyak kenangan kita dalam berjuang menuntut ilmu kat UTM nih….pergi library smpai kul 4 pagi…nanti berjalan kaki balik dr PSZ ke Kolej 11….haha…sejuk,ngntuk,malas,otak da tepu…memaksa kaki terus melangkah kerana mata pun sudah terlalu penat untuk terus bekerja….apa yang aku nampak saat itu hanyalah katil yang sedang melambai2…..tapi sempat lagi brenti beli air kat KTDI….hahahaha…..bab makan mmg kite x pernah miss…asal ade tmpat sedap..kita sanggup jalan kaki…maklumlah kite bukan org senang yg punya kenderaan….berjalan itu sudah sebati dengan kita di bumi UTM tu…dr Kolej 11 ke Meranti…..dr kolej 11 ke guard nk tunggu bas g Bandar…..malah aku pernah jalan kaki dr pesta konvo ke Kolej 11..hahaha…mau nk lebuk kaki aku sampai bilik…nasib baik skru lutut x tertanggal….

Tapi bab enjoy pun boleh tahan jugak…hahahaha…aku ingt lagi kite wat keje gile aritu…sewa keta kul 12 smate2 nk g tgk wayang midnight kat cs….hoho..nasib baik pak guard baik….ahakss……xpelah itu cerita kita…g danga bay smpai lewat malam,g jj tebrau sampai sesat2….hahahahaha…aduiyaa bab berjalan mmg kita juara….g bp,muar…..bile kita nk g melaka????ahakss….

Segala kenangan ini pasti akan terus berputar dlm kotak fikiran aku….xkan pernah aku melupakan kenangan kamo dan aku…..segala yang terindah dan pahit…semua itu cerita tentang kita…………………….Cuma satu aku harap….suatu saat nanti…andai kita bertemu lagi….aku betul2 inginkan kamo yang hari ini…walaupun aku tahu…kamo pasti akan berubah….semoga kamo masih mengingati aku…smoga kamo masih lagi sahabat aku sama seperti hari ini…..

Leave a comment

Filed under -cerita kampus skudai-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s