…..social community vs social networking…..


sejak  3,4 tahun kebelakangan ni semakin byk social networking n social community yg muncul bagai cendawan tumbuh selepas hujan…remaja2,budak2 skolah,cikgu2,penjawat2 awam semakin galak melayari internet melayan facebook atau friendster atau blog dan sebagainya…sehinggakan ade syarikat2 yang menyekat penggunaan facebook kerana mendapati penurunan prestasi pekerja2 mereka…ye lah sume sibuk duk layan facebook sampai keje pun x buat..hoho..bahaya2….

-aku pun apa kurangnya…huh asal ade je waktu terluang on je laptop layan facebook,anakganu,budakkelate,asakelate,friendster,blog dan sebagainya…….aku pun jadi sebahagian dr sume nih….berhubung ngn kawan2,pelajar,berkongsi maklumat,nasihat,cerita dan sebagainya….kadang2 benda nih boleh melalaikan kite..kadang2 benda nih boleh menghiburkan kite….mgkin boleh memberikan kita maklumat…atau boleh memberikan kite masalah…..macam2 kan….

-dengan join benda2 camni…mcm2 org kite leh jmpa kan…dapat tambah kawan…hoho….best gak….

-tiba2 malam nih nk tulis pasal benda nih…xtaw nape…hehe…sbb skang cite psl mende nih kut sgt popular dibualkan….bakteria internet nih semakin menular dlm diri anak manusia skang nih…bakteria nih menyerang lagi cepat dr h1n1…dan tiada vaksin untuk mengubati bakteria nih…..bakteria ni kesannye mungkin lg hebat dari virus h1n1…kalo h1n1 boley bawa maut..bakteria nih xleh bawa maut..tp boleh melalaikan satu generasi,boleh membuatkan prestasi kerja menurun,boleh membuatkan bdk2 skola xmo blaja….sume kerana telah diserang bakteria facebook…..bakteria yang sepatutnya harus dirawat…..agar ianya membawa kebaikan….agar ia menjadi bakteria baik….pape pun bergantung pada individu ya….sebagaimana ia menggunakan semua ini..kearah kebaikan atau keburukan….

take care…..

Leave a comment

Filed under -life story-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s