langkawi part 1


salam all..

baru-baru ni aku ke langkawi….ermmm berjalan-jalan sambil bercuti bersama2 kawan2 yg aku kenal melalui room chat kelantan…hoho…

so dari jb-n9 aku naik bas plusliner…turun di terminal 2……dari terminal 2 aku naik keta kawan plak smpai kuala perlis…on the way tu kitorang singgah tapah kejap…makan pizza yg dibeli kerana menggunakan hot ticket…kui3x…

sampai je jeti kuala perlis..first skali kitorang parking kreta…letak bawah bumbung…rm30 satu kereta…tp dapat diskaun..total utk 3 kreta hanya rm80…

n then kitorang p beli tiket feri…rm18 per person utk 11 org dewasa…ahakss…pastu menjamu selera kejap di kedai berhampiran jeti kuala perlis…

tepat jam 7.30 pagi kitorang pun bertolak dari jeti kuala perlis menuju ke langkawi…wow!!! langkawi here i come…ahakss…

 

naik feri kat kuala perlis...

 

dpt seat tgh lew...

sampai2 je kat jeti…kitorang terus amik kreta sewa…kaunter dia berhadapan dengan jeti kuah…amik 3 buah kereta….1 myvi and 2 vios…total sewa kereta untuk 2 hari setengah adalah rm580…hoho…

n then kitorang terus ke pantai chenang…amik tourist guide kitorang kat underwater world…thanks to tourist guide…pastu kitorang gerak ke cable car dekat gunung manchincang…harga tiket kitorang da beli siap2 kat jeti tadi…rm14 per person…hoho..berdebar lew nak  naik cable car padahal aku da pernah naik pun….7 tahun dulu…wow..cepatnya masa berlalu…kui3x…time tu jambatan gantung x de pun lg…haha…

 

excited lew nak naik...

hoho..holio!!

jambatan gantung...

posing jap

gayat lew!!

 

tinggi siot....

balik dari cable car..ingatkan nak singgah telaga tujuh…tapi semua orang penat..ye lah drive tnpa rehat dr kl ke kuala perlis…..n then kitorang decide utk lunch kat area pantai chenang…n then terus check in resort…kitorang tinggal kat malibest resort..ok.not bad..ahaks…konon nk berehat kejap…tapi last2 petang baru semua orang bangun….

petang tu kitorang menghabiskan masa mandi manda di pantai chenang berhampiran resort yang kitorang sewa….hoho…naik banana boat…rm70…best gilak…ye lah selama nih aku selalu berimpikan nak naik banana boat tu..sebab x pernah kan..huhu…excited bagai aku…jakun tul la…wat malu je…hahahaha….

 

banana boat at pantai chenang..

balik dari pantai tu…da nak maghrib pun…kui3x….

malam tu lepas isyak kitorang gi dataran helang…ahakss….bergambar sini sana n then g makan malam…after makan malam semua orang tido sebab esok pagi2 lagi nak gi island hoping….

 

helang xde kepala lew

helang coklat=langkawi

here we are!!

so happy...

 

so kalau dikira2 total sen aku abes…

resort+sewa kreta+ tambang feri=rm150….

duit tmbang bas dr jb-seremban= rm27

minyak kreta+tol dr rawang ke perlis= rm50

cable car = rm 14

makan 2kali = rm 15..

banana boat = rm10

total =  rm266

About these ads

Leave a comment

Filed under -cerita dunia maya-, cuti-cuti malaysia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s